ΑρχικήΟικονομίαΞεκινά την Τετάρτη το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι θα περιλαμβάνει

Ξεκινά την Τετάρτη το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι θα περιλαμβάνει

Από την ερχόμενη Τετάρτη θα ισχύει στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής» επιδιώκει να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίοι με φόντο την συνεχιζόμενη ακρίβεια ψάχνουν οικονομικές λύσεις για το Αναστάσιμο τραπέζι. Θα διαρκέσει έως και το Μ Σάββατο, δηλαδή έως τις 15 του μήνα.

Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021.

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας. Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

«Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα» λένε οι κτηνοτρόφοι.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται φέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Πάντως, παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην Ευρωζώνη, ο Μάρτιος έκλεισε με πληθωρισμό τροφίμων 15,4% (από 13,7% τον Φεβρουάριο) ενώ στην Ελλάδα συγκρατήθηκε στο 11,8% από 12,2% τον Φεβρουάριο.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ