Ο Τσίπρας απομακρύνεται από τους Podemos

8 mins read

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε μια φάση περιδίνησης τώρα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τους ευρωπαίους συντρόφους του, γράφει ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ.

Και εξηγεί:

“Το φλερτ με τους Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται να του τελείωσε. Είδαμε την ψυχρολουσία με τον Πέδρο Σάντσεθ και τον Νταβίντ Σασόλι, που αμφότεροι τόνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το αδελφό κόμμα. Οι Πράσινοι, επίσης, φαίνεται να τον εγκαταλείπουν. Μένει λοιπόν στα κόμματα της Αριστεράς. Ενα ερωτηματικό ήταν τι θα γίνει με τους Podemos, μετά τις απανωτές ήττες και την παραίτηση του φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Εγινε μια συζήτηση, λοιπόν, στην Κουμουνδούρου, για το αν θα υπάρξει εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριό τους στη Μαδρίτη το Σαββατοκύριακο, για το οποίο είχαν στείλει πρόσκληση και στον Τσίπρα, φυσικά. Κατόπιν περίσκεψης μαθαίνω ότι υπερίσχυσε η γραμμή για συνέχιση των σχέσεων, χωρίς, ωστόσο, τον σφιχτό εναγκαλισμό που θα συμβόλιζε η παρουσία του ίδιου του Τσίπρα.

Ο κλήρος έπεσε στον Νάσο Ηλιόπουλο για να τον εκπροσωπήσει. Σημειώνω ότι ο Ηλιόπουλος επιλέγεται συχνά τώρα τελευταία και για τις επαφές με άλλα κόμματα. Παρατηρούν στην Κουμουνδούρου ότι η παρουσία του «περνάει» σε νέους και Αριστερά, λόγω ηλικίας και προφίλ.

 

Facebook Comments