Άδειασμα Γιαννάκου σε πρώην Πρωθυπουργούς για την Προεδρία της Δημοκρατίας

7 mins read

«Πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας» είπε η πρώην υπουργός της Ν.Δ., με προφανείς αποδέκτες του μηνύματος και τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ουσιαστικά δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Σημίτη.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρώην υπουργός, προσθέτοντας ότι «κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε Προεδρία της Δημοκρατίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Και θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι το πανίσχυρο πρόσωπο. Είναι δυνατόν από το “πανίσχυρο πρόσωπο” να θέλει μετά να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες;» (ΕΡΤ, εκπομπή «Απευθείας»).

Η κ. Γιαννάκου, το όνομα της οποίας έχει επίσης κυκλοφορήσει σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια ως πιθανό πρόσωπο που θα μπορούσε να προταθεί, εκφράστηκε θετικά για τον σημερινό Πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, προσέφερε υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην περίοδο του 2015».

Facebook Comments