Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Συμεών Κεδίκογλου

15 mins read

«Μεταγραφή αεροδρομίου» σχολίαζαν ειρωνικά στελέχη της Κουμουνδούρου για την υποδοχή του Συμεών Κεδίκογλου από τον Αλέξη Τσίπρα στη ζεστή αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό γράφει ο «Μικροπολιτικός» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Και συνεχίζει: «Πέραν όμως της ειρωνείας, ορισμένοι απορούν πώς ακριβώς συνάδει η μεταγραφή ενός πρώην υφυπουργού Παιδείας που είχε υπερασπιστεί πολιτικές αντίθετες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και που είχε συγκρουστεί εντόνως με τα σωματεία των εκπαιδευτικών. Ιδίως την περίοδο αυτή, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε φάση προσέγγισης με τα συνδικάτα και οι μεταρρυθμίσεις της Κεραμέως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αγωνιστικών προτεραιοτήτων.

Κόντρα με το «καλημέρα»

Ερχεται, λοιπόν, ο Κεδίκογλου και, πριν καν κλείσει εβδομάδα στο νέο του στασίδι, τους δικαιώνει, βγαίνοντας με δήλωση εκτός γραμμής με την οποία τάχθηκε υπέρ της Τράπεζας Θεμάτων με επιχειρηματολογία ευθέως αντίθετη από τη συριζαϊκή. Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος τομεάρχης – που δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος, αλλά ο Νίκος Φίλης – τη θεωρεί από τα χειρότερα σημεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και έχει καταθέσει και δυο τροπολογίες εναντίον της εφαρμογής της. Βγαίνεις με το «καλημέρα» με κόντρα στο κόμμα γενικώς και στον Φίλη ειδικώς; – είναι το ερώτημα πολλών στην κομματική έδρα για το ξεκίνημα Κεδίκογλου.

«Κόκκινο πανί»

Πέραν όμως της ενόχλησης των εντός του κόμματος, ο Κεδίκογλου εξελίσσεται σε «κόκινο πανί» για τους… εκτός. Μιλάω για τους συνδικαλιστές – την ώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προσεταιριστεί συνδικαλιστικές δυνάμεις που ανήκαν παραδοσιακά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στο θέμα των αλλαγών στην παιδεία υπήρξε τις προηγούμενες μέρες μια συσπείρωση από 41 εργατικά κέντρα σε όλη την επικράτεια και την ΟΙΕΛΕ, που ανακοίνωσαν τη συμπαράταξή τους πλάι στους εκπαιδευτικούς και τους διαμαρτυρόμενους για τις ρυθμίσεις Κεραμέως. Η συγκεκριμένη κίνηση καθώς και οι «ζεστές» επαφές με τους εκπαιδευτικούς θεωρήθηκε νίκη από την Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο και του σχεδιασμού που σας περιέγραψα. Η θερμή υποδοχή Κεδίκογλου προκαλεί «εκρήξεις» στους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης, οι οποίοι θυμήθηκαν επιπλέον ότι ο πρώην υφυπουργός δήλωνε πως οι συνδικαλιστές δάσκαλοι δεν δουλεύουν… Καλά ξεμπερδέματα».

Facebook Comments