Η πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Τζαβέλλα υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με υποτροφία που του χορηγήθηκε από ελληνικό ίδρυμα.
Στον απόηχο των όσων είπε πρόσφατα ο Έντι Ράμα για τους Έλληνες, με αφορμή ένα λεκτικό λάθος ενός Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου, η Νίκη Τζαβέλα χαρακτήρισε τον Αλβανό πρωθυπουργό «αγνώμονα αχάριστο», καθώς δεν εκτίμησε ποτέ το γεγονός ότι σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με υποτροφία ελληνικού ιδρύματος.
Δικαιούμαι να χαρακτηρίζω τον αγνώμονα αχάριστο .
Ίσως έχω προσφέρει περισσότερα στην Αλβανία , από ο,τι αυτός .
Με ΚΟΡΥΦΑΙΟ λάθος μου , ότι τον επέλεξα να σπουδάσει ο πρωτόγονος στο Χαρβαρντ, με υποτροφία Ελληνικού Ιδρύματος.
ΓΙΑΥΤΟ μισεί την Ελλάδα. Γιατί από ημιάγριο Δήμαρχο…— Νίκη Τζαβέλα (@tzavelaniki) January 16, 2026
Από τη θέση που κατείχε παλιότερα στο ίδρυμα Κόκκαλη, η Νίκη Τζαβέλα είχε εγκρίνει η ίδια την υποτροφία, καθώς ο Ράμα τη δικαιούταν επειδή η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Η πρώην βουλευτής μάλιστα χαρακτηρίζει εκείνη την απόφαση ως «κορυφαίο λάθος της».
«Γι’ αυτό μισεί την Ελλάδα. Γιατί από ημιάγριο δήμαρχο Τιράνων, τον σπούδασε στην Αμερική», υποστηρίζει η κ. Τζαβέλα και επικαλείται το ρητό «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα».

