ΑρχικήΠαραπολιτικάΑρθρογράφος της "Αυγής" βρήκε τη διάδοχο του Μητσοτάκη: Νίκη Κεραμέως!

Αρθρογράφος της “Αυγής” βρήκε τη διάδοχο του Μητσοτάκη: Νίκη Κεραμέως!

Ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας έγραψε στην “Αυγή” ένα άρθρο στο οποίο περιγράφει διεργασίες διαδοχής της ΝΔ φωτογραφίζοντας τη υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το άρθρο:

“Nίκη λοιπόν

Η συντηρητική Εστία έγραψε ότι ο Κ. Μητσοτάκης, όταν δημοσιεύθηκε η πρώτη λίστα με υπουργούς που παρακολουθήθηκαν, κάλεσε έναν από τους αναφερόμενους υπουργούς, που είναι και πολιτικό τέκνο της οικογένειας, και παραδέχθηκε ότι τον παρακολουθούσε επειδή φοβόταν ότι «ρίχνει» τους φίλους του σε δουλειές για την ενέργεια. Ευτυχώς για τον υπουργό, που δεν κινδυνεύει να του πέσουν τα μαλλιά (θα σχολίαζε κυνικά ο πρωθυπουργός μας).

Η αποκάλυψη ότι ο Κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα σύστημα παρακολουθήσεων για να συγκροτήσει το πολιτικό καθεστώς του αρκεί για να φύγει από την εξουσία που καταχράστηκε. Δεν το κάνει διαπραγματευόμενος την επόμενη μέρα (του) και με πρώτιστο στόχο μετά τις εκλογές να υπάρξει μία ομάδα βουλευτών που θα τον στηρίξει στις μελλοντικές του περιπέτειες.

Το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη λέγεται πως οφείλεται στο ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Θα είναι δηλαδή στην ίδια λίστα με τον Κ. Καραμανλή και το ψηφοδέλτιο θα γεμίσει με υποψήφιους που δεν χρειάζονται σταυρό για να εκλεγούν! Στην πραγματικότητα ο Κ. Μητσοτάκης πιέζει τον Κ. Καραμανλή να αποσυρθεί…

Όμως με την τακτική του ο Κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη Ν.Δ. σε διπλή ήττα: εκλογική και ηθική. Οι βουλευτές της Ν.Δ. λένε ότι ψάχνουν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, αναζητούν τα «αποδεικτικά στοιχεία» ή κάποιο κορυφαίο πρόσωπο, όμως στην πραγματικότητα περιμένουν να τους υποδείξουν τον επόμενο ή την επόμενη αρχηγό τους – η στάση αναμονής του πολιτικού προσωπικού δείχνει αφενός τα χαμηλά κριτήρια με τα οποία επέλεξε ο Μητσοτάκης τους βουλευτές του και αφετέρου το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού προσωπικού.

Οι σχεδιασμοί γίνονται ερήμην των βουλευτών. Γίνονται και ερήμην του Κ. Μητσοτάκη και ας τον αφορούν. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός με τη Ν.Δ. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους (όπως λέει το δημοσιογραφικό και πολιτικό κλισέ). Η κρίσιμη εξέλιξη των ημερών είναι η εξεύρεση προσώπου αξιόπιστου για τα δεδομένα της συντηρητικής παράταξης που θα μπορεί να συγκεράσει συμφέροντα, πολιτικές φιλοδοξίες και να έχει και μία εικόνα προς τα έξω που δεν θα ταυτίζεται με το άγος Μητσοτάκη.

Η ιδέα είναι να αποκτήσει η Ν.Δ. την πρώτη γυναίκα πρόεδρό της και η χώρα την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό. Την Ελληνίδα Θάτσερ. Χωρίς όμως τη μικροαστική καταγωγή της Θάτσερ, αλλά προερχόμενη από ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια. Θα χρειαστεί κάποιους μήνες στην κυβέρνηση μήπως και μαζέψει τη διαφορά μπας κι έρθει η νίκη με τη Νίκη.”