Δ. Σωτηριάδου: Από το MEGA στο… κοντέινερ

8 mins read

Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «Αυτοψία» (Alpha) ο Αντώνης Σρόιτερ παρουσίασε ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν τη ζωή τους και πλέον ζουν μη συμβατικά. Μεταξύ αυτών η -συνταξιούχος σήμερα- δημοσιογράφος του Mega, Δήμητρα Σωτηριάδου.

Εχει αποσυρθεί εδώ και λίγα χρόνια στο οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου. Εκεί ζει σε ένα σπίτι-κοντέινερ, το οποίο δεν έχει ρεύμα – λειτουργεί με φωτοβολταϊκά – καλλιεργώντας την τροφή της, χωρίς τηλεόραση και κυρίως χωρίς τα τρία κινητά που «κάποτε χτυπούσαν ασταμάτητα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο εγκέφαλος είχε καεί», λέει η ίδια, περιγράφοντας τους ρυθμούς ζωής που είχε ως ρεπόρτερ. «Δεν θέλω φώτα, γι’ αυτό δεν έχω ΔΕΗ. Δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον. Δεν είχα ζήσει τη φύση. Δεν το είχα σχεδιάσει. Το 2004 είχα έρθει διακοπές και ο μπάρμπας μου μού είπε «έλα να σου δείξω το χωραφάκι της μαμάς». Όταν ήρθα εδώ με τη φίλη μου έπαθα πλάκα. Του είπα ότι κάτι θα κάνω. Ήρθα το 2018. Σε λίγο καιρό θα έχω και το λάδι μου», είπε και συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο. Ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι τα πιο δύσκολα επαγγέλματα. Δεν θέλω τίποτα χημικό εδώ. δεν υπάρχει ούτε τσιμέντο. Μου αρέσει η μοναξιά. Πριν έρθω εδώ έκανα απεξάρτηση από τα κινητά. Τώρα έχω ένα καρτοκινητό, πλένω τα ρούχα στο χέρι».

Facebook Comments