ΑρχικήΠαραπολιτικάΔείτε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου το 1986- Το… σαμποτάζ...

Δείτε τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου το 1986- Το… σαμποτάζ που οργάνωσε ο Σταύρος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Γιώργο Παπανδρέου από το στούντιο του 1986.

«Θα σας πω μια ιστορία. Είμαστε στο 1986. Νοέμβριος. Έχουν αρχίσει να εκπέμπουν οι πρώτοι ΜΗ κρατικοί ραδιοσταθμοί. “Κανάλι 15”, “984” κλπ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τούς κυνηγάει. «Διαθέτουμε και πυροβόλα όπλα και δεν θα επιτρέψουμε στους δορυφόρους που εκπέμπουν ραδιοφωνικά προγράμματα να σκιάσουν τον γαλανό ουρανό της πατρίδας μας»! Τέτοιες ανοησίες ακουγόντουσαν.

Στο Δ’ πρόγραμμα της ΕΡΤ ήμασταν τότε μια ωραία παρέα. Και θέλαμε να απελευθερωθεί το ραδιόφωνο απο τα κρατικά δεσμά. Οργανώσαμε λοιπόν το εξής σαμποτάζ. Καλέσαμε στο στούντιο τον Γιώργο Παπανδρέου – υφυπουργό Πολιτισμού τότε – και ο Γιώργος, θαρρετά, είπε ότι η “Ελεύθερη ραδιοφωνία είναι δικαίωμα όλων και ιδιαίτερα των νέων”!

Έγινε της τρελής. Το μισό ΠΑΣΟΚ τον έβριζε, το άλλο μισό τον χειροκροτούσε. Βγήκε όμως ο πανίσχυρος Ανδρέας και είπε “ο Γιώργος έχει δίκιο”!

Αυτό ήταν… Σε λίγους μήνες άρχισαν να εκπέμπουν παντού “ελεύθεροι” ραδιοσταθμοί και τα ραδιογωνιόμετρα της αστυνομίας, που τα βράδια έκοβαν βόλτες ψάχνοντας πειρατικές εκπομπές, πήγαν για σκραπ!»