«Διεκδικείτε αρχηγία και θέλετε να κάνετε ειδήσεις;»- Το καρφί Κεραμέως στον Φίλη

11 mins read

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Ο Νίκος Φίλης είπε απευθυνόμενος στην κυρία Κεραμέως «είστε πλάσμα υπουργού» και πως «παριστάνετε την υπουργό ενώ δεν σας αναγνωρίζει κανείς».

«Η σύμβαση με την Cisco δεν έχει έρθει στη Βουλή, είναι απαράδεκτό. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση της κυρίας Κεραμέως. Ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί η κυρία Κεραμέως; Έχει πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Βαρυγκωμούν όλοι με την τηλεκπαίδευση» είπε αρχικά ο πρώην υπουργός Παιδείας, για να προσθέσει «η κυρία Υπουργός δεν υφίσταται. Είναι πλάσμα υπουργού».

Ο πρόεδρος της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, ωστόσο ο δεύτερος επέμεινε φωνάζοντας «με ποιους έχει υπογράψει συμβόλαια η κυρία υπουργός;».

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως απάντησε: «λυπάμαι γιατί έχετε υπάρξει υπουργός και παίζετε ένα σόου σήμερα γιατί σήμερα η ατζέντα είναι να σηκώσουμε λίγη φασαρία. Μιλάτε για πλάσμα υπουργού, να ανακαλέσετε. Δεν είναι κοινοβουλευτική συμπεριφορά αυτό. Ήρθατε να κάνετε φασαρία. Είναι ντροπή. Αν δεν έχετε επιχειρήματα μην δημιουργείτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Μήπως διεκδικείτε την αρχηγία του κόμματος και γι’ αυτό θέλετε να κάνετε ειδήσεις;».

Ωστόσο ο Νίκος Φίλης επανήλθε: «η κυρία Κεραμέως περιφρονεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά. Την υπουργό παριστάνετε; Δεν είστε, δεν σας αναγνωρίζει κανένας».

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός πως όταν ο πρόεδρος της επιτροπής κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να «σταματήσει το σόου», ο κ. Φίλης ζήτησε να μην γίνονται χαρακτηρισμοί.

Facebook Comments