ΑρχικήΠαραπολιτικάΚούλογλου κατά Ξανθού-Φίλη για την «καθώς πρέπει Αριστερά»

Κούλογλου κατά Ξανθού-Φίλη για την «καθώς πρέπει Αριστερά»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του στο tvxs παρεμβαίνει στην κόντρα του Νίκου Φίλη με την Αυγή για την αντιπολίτευση των θανάτων και ασκεί κριτική στη στάση του τομεάρχη υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Το πιο ενδιαφέρον απόσπασμα:

«Σε μια χώρα όπου ακόμη και οι μεταθέσεις φαντάρων είναι προϊόν ρουσφετιών, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα διαφορετικό με τις ΜΕΘ. Εκτός πια και αν η καταφανώς προνομιακή μεταχείριση του ηλικιωμένου Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά έναντι του 58χρονου επί 24ωρα διασωληνωμένου στο Αγρίνιο ασθενή ήταν θέλημα Θεού. Άρα ήδη υπάρχει απόδειξη διαλογής για ΜΕΘ.

Μπορεί ο Ν. Φίλης να μην γνωρίζει τα ιατρικά πράγματα, αλλά ο Α. Ξανθός τα ξέρει πολύ καλά. Επιλογή ασθενών, όταν δεν υπάρχουν κλίνες, γίνεται από την εποχή του Αλή Πασά. Ακόμη όμως και αν ήθελε να διαφοροποιηθεί από τις καταγγελίες του κου. Γιαννάκου από την ΠΟΕΔΗΝ και του κου. Παπανικολάου από την ΟΕΝΓΕ, κρατώντας έναν κακώς εννοούμενο θεσμικό ρόλο, θα μπορούσε να σταματήσει τη φράση του στο «δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει» και να ζητούσε τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Πρόσθεσε όμως: «Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα». Αυτό δεν είναι απλώς μια «καθώς πρέπει» αριστερά, μακριά από τους απλούς ανθρώπους που νιώθουν καθημερινά στο πετσί τους τις κοινωνικές διακρίσεις και την εγκατάλειψη τους από το σύστημα. Όταν διαψεύδεις την πραγματικότητα, περνάς με την πλευρά της κυβέρνησης. Οχι επειδή θες να πας στη ΝΔ. Απλώς δεν σε ενδιαφέρει να αλλάξεις το σύστημα, που σε έφερε εδώ.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ