Το σποτ της Πολιτικής Προστασίας, με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του από την Γ.Γ. της Πολιτικής Προστασίας.
Ο λόγος της απόσυρσης του βίντεο είναι ότι πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι είχε στοιχεία σεξισμού.
Έτσι, λοιπόν, η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου του Star διαφώνησε με την εκτίμηση και έγραψε ότι «η μεγαλύτερη ανοησία της ημέρας ως συνήθως εκτοξεύθηκε από τους επαγγελματίες αντι- σεξιστές που θεώρησαν ότι το σποτ της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη είναι σεξιστικό. Πόσο αρρωστημένα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τα πράγματα όταν στο δικό του κολλημένο μυαλό υπάρχουν εμμονές».
Την ανάρτηση της δημοσιογράφου σχολίασε η Έλενα Ακρίτα, η οποία και της απάντησε με αιχμηρό τρόπο, χαρακτηρίζοντάς το ως την μεγαλύτερη ανοησία της ημέρας.
Παράλληλα, θύμισε προηγούμενη συνέντευξη της δημοσιογράφου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία ο υπουργός καταφέρθηκε εναντίον της καθυβρίζοντας την, που όμως- όπως ισχυρίζεται η Έλενα Ακρίτα- δεν τηρήθηκε η δεοντολογία αφού δεν φιλοξενήθηκε η αντίθεση άποψη.
Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε για το σχόλιο της Κατερίνας Παναγοπούλου:
Η μεγαλύτερη ανοησία της ημέρας εκτοξεύτηκε από την κυρία αυτή. Που όταν έβγαλε στο δελτίο του Star τον Άδωνι για να με καθυβρίσει, δεν τήρησε στοιχειωδώς την δημοσιογραφική δεοντολογία η οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε όλους μας να φιλοξενούμε τις απόψεις της αντίθετης πλευράς. Ούτε καν τηλεφωνο δεν με πήρε ως όφειλε για να τηρήσει έστω μια ψευδεπίφαση αντικειμενικότητας.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157721616319177&set=a.10151100911149177&type=3
Ο ίδιος ο Χρήστος Λούλης πάντως πήρε και αυτός θέση χαρακτηρίζοντας τον θόρυβο υπερβολικό.
Σημείωσε δε ότι ο ίδιος δεν βρήκε το σενάριο σεξιστικό αλλά σε κάθε περίπτωση αφού δημιούργησε τις αντιδράσεις που δημιούργησε καλώς έγινε και κατέβηκε:
«Είμαι αρκετά ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα, δε μου φάνηκε σεξιστικό ούτε όταν διάβασα το σενάριο, ούτε όταν είδα το σποτ μου φάνηκε ότι αναφέρεται στο γυναικείο φύλο γενικώς. Μιλάμε για ένα υποθετικό σενάριο που ένας τύπος μιλάει τη φίλη του που του λέει να πάνε πλατεία και εκείνος της λέει όχι. Το ότι μιλάει με μια γυναίκα δε σημαίνει ότι αυτό αφορά όλες τις γυναίκες. Δε το θεωρώ σεξιστικό, θεωρώ χαζομάρα αυτή την κουβέντα, όμως θέλω να πω παρόλα αυτά ότι τα σποτ έχουν σκοπό να περάσουν ένα μήνυμα. Αν το μήνυμα περνάει έχει καλώς αν δεν είναι το επιδιωκόμενο καλώς έκανε και κατέβηκε».