Επίθεση Καρανίκα σε Σακελλαρίδη για συνεργασία με “κεφαλαιοκράτες”

11 mins read
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Καρανίκας επιτίθεται στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το ρόλο του ως επικεφαλής της “δεξαμενής σκέψης” “Έτερον”, την οποία υποστηρίζει οικονομικά ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ΜΜΕ Δ. Μάρης.
Η ανάρτησή του: 

«Έτερον
εκάτερον μια διευκρίνηση – πριν γλιστρήσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών. Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντάς το αριστερό.

Έτερον εκάτερον αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.
Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε “Νίκος Πουλαντζάς” και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο “Ένα” που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός. Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Και συνεχίζει: «Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστής και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης.
Το Ετερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν την δουλειά τους στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του σύριζα που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ».

Facebook Comments