Έρχεται το ζεύγος Εμμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ στην Ελλάδα

8 mins read

Έρχεται ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, γράφει ο «Βηματοδότης». Και δίνει τις λεπτομέρειες: «Στα Χανιά, όπου θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο (μετά την ΔΕΘ) η Σύνοδος Κορυφής των επτά Μεσογειακών χωρών.

Αυτή τη φορά πιστεύεται πως δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο για να μην έρθει ο Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ στην χώρα μας, όπως συνέβη στις 25 Μαρτίου που ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα λόγω έξαρσης της πανδημίας στην Γαλλία (και παντού).Ο Εμμανουέλ Μακρόν έρχεται στα Χανιά για να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Χωρών (MED7), την προεδρία της οποίας έχει η χώρα μας.

Υπενθυμίζω ότι πέρυσι η σύνοδος των MED7 έγινε στην Κορσική με οικοδεσπότη τον Μακρόν, μεσούσης της κρίσεως με το Oruc Reis. Μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας αναμένονται στα Χανιά ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Μάλτας Ρόμπερ Αμπέλα, και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Η προετοιμασία τη Συνόδου αυτής που η χώρα μας την θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφού θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο, ήδη έχει αρχίσει. Χθες σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αττικής συναντήθηκαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών των χωρών αυτών υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.»

Facebook Comments