Ετοιμάζεται να γίνει λαγός ο Λαγός; Σενάριο διαφυγής στη Νορβηγία

9 mins read

Σήμερα αποφασίζει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Λαγού και όπως όλα δείχνουν η απόφαση θα είναι συντριπτικά υπέρ.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο Λαγός θα προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης και να κρυφτεί σε κάποια άλλη χώρα. Ο Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη για Νορβηγία.

Εκεί μπορεί να έχει ήδη εξασφαλίσει σύνδεσμο προκειμένου να κρυφτεί. Είναι γνωστές εξάλλου οι διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με αντίστοιχες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη Νορβηγία είχε δράση ο ναζί εγκληματίας Μπρέιβικ, θαυμαστής της Χρυσής Αυγής, που είχε δολοφονήσει 69 νεολαίους του Εργατικού Κόμματος σε θερινή κατασκήνωση το 2011.

Σημειωτέον ότι ο εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε ότι σε περίπτωση που το Σώμα της ΕΕ ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, ο Πρόεδρος Ντέιβιντ Σασόλι θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το αποτέλεσμα αμέσως.

«Εάν λάβουμε περαιτέρω αιτήματα συνεργασίας από τις εθνικές αρχές, θα τα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε βάσει των κανόνων του Κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Facebook Comments