Φλωρίδης: «Ο Ρουπακιώτης δεν έλεγε ότι ΗΠΑ και Εβραίοι είναι πίσω από τις διώξεις της Χρυσής Αυγής;»

20 mins read

O πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης προχώρησε σε μια καυστική ανάρτηση για να καταδείξει την αντίφαση στα λεγόμενα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για τη Χρυσή Αυγή.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την χθεσινή του συνέντευξη στο Open, o Αντώνης Ρουπακιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου… δεν περνά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. (επί Σαμαρά). Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα… Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή; Αν είχε τελειώσει νωρίτερα το αντιρατσιστικό».

Ο κ. Φλωρίδης «υπενθυμίζει» δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη στις 4 Οκτωβρίου 2013, λίγες ημέρες μετά τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής (σ.σ. 27 Σεπτεμβρίου 2013), για να καταδείξει την αντίφαση στους ισχυρισμούς του κ. Ρουπακιώτη. Χαρακτηριστικά, επισημαίνει πως, το 2013, ο κ. Ρουπακιώτης απέδιδε τις συλλήψεις της ΧΑ στην πίεση που ασκούσαν αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις.

Τι έλεγε ο Ρουπακιώτης για Εβραίους και ΕΕ

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις στο ΣΚΑΙ του τέως υπουργού δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, το 2013. Όπως υποστήριξε τότε, η κυβέρνηση πάγωσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με το σκεπτικό -όπως είπε- ότι δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή και αποσκοπούσε στο να διατηρηθεί ανοιχτός διάδρομος με τους ψηφοφόρους της για να επιστρέψουν στη ΝΔ. Παράλληλα, απέδωσε σε πιέσεις από τις ΗΠΑ, το εβραϊκό λόμπι και την Κομισιόν τη σπουδή της κυβέρνησης να εξαρθρώσει την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, ο κ. Ρουπακιώτης.

Επίσης συνέδεσε συνέδεσε τις διώξεις με το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη.

Φλωρίδης: Η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με SOLD OUT

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι. Από την 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της ΕΕ και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή».

Δήλωση στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, του κ. Ρουπακιώτη, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης (ΔΗΜΑΡ) στην κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ στις 4 Οκτωβρίου 2013.

(Οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής είχαν ήδη γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ο κ. Ρουπακιώτης «εξηγούσε» γιατί έγιναν.)

“Ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου (δηλ. ο Σαμαράς) έβαλε stop”.

Δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη (ΔΗΜΑΡ/ΣΥΡΙΖΑ πλέον), χθες 12 Οκτωβρίου 2020 στο OPEN TV.

Άπαιχτοι ! Έκλεισαν τα θέατρα λόγω κορωνοϊού, αλλά η παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με SOLD OUT».

https://www.facebook.com/giorgos.floridis/posts/4584140668294891

Facebook Comments