Ρουπακιώτης κατά Σαμαρά για ΧΑ, σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: Τι ξεχνάει ο πρώην υπουργός

7 mins read

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Αντώνης Ρουπακιώτης, ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN, καταφέρθηκε εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του, ισχυριζόμενος ότι μπλόκαραν την καταλυτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής .

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι με εντολή από το Μαξίμου, μπήκε stop το 2013, στην προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε επεξεργαστεί. Όπως του διεμήνυσε τότε το Μαξίμου, «το νομοσχέδιο δεν περνάει».

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης «ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα… Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επεσήμανε ότι εάν είχε ψηφιστεί και μάλιστα ομοφώνως τότε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μπορεί και να είχαν αποφευχθεί οι δολοφονίες της Χρυσής Αυγής.

Για την ιστορία πάντως, το αντιρατσιστικό το έφερε και το υπερψήφισε η Ν.Δ. του Σαμαρά, ενώ το κόμμα που υποστηρίζει ο κ. Ρουπακιώτης, ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με τη Χ.Α. δεν ψήφισαν το σχετικό Νόμο.

Facebook Comments