Η «Αυγή» υπερασπίζεται το πρωτοσέλιδο όπου στοχοποίησε δημοσιογράφους

13 mins read

Η εφημερίδα «Αυγή» σήμερα δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο στοχοποιώντας δύο δημοσιογράφους του Action 24 γιατί… είχαν το θράσος να πάρουν καφέ από έξω και να βγάλουν φωτογραφία με τον πρωθυπουργό.
Η άλλοτε ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς ουσιαστικά παρουσιάζει τους δημοσιογράφους ως ανάλγητους, χρεώνοντας τους τις καταστροφές από την κακοκαιρία και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών.
Η «Αυγή» αναφέρει στο «πύρινο» κείμενο της, όπου επιχειρεί να υπερασπιστεί το πρωτοσέλιδο με το οποίο στοχοποίησε τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή:
«Η «Αυγή» με το πρωτοσέλιδό της κατέγραψε, λοιπόν, το φαινόμενο ο πρωθυπουργός της χώρας να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια, ενόσω η κυβέρνησή του κοιτούσε απροετοίμαστη και αμήχανη την κακοκαιρία, ενόσω χάνονταν ζωές, κινδύνευαν περισσότερες και χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνταν. Αποτύπωσε σε μια εικόνα μια ανίκανη κυβέρνηση, με το μύθο του επιτελικού κράτους να έχει γκρεμιστεί και έναν πρωθυπουργό δίχως συναίσθηση να ποζάρει χαρούμενος και ευτυχισμένος.
Η εικονιζόμενη κα Κοραή επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη φωτογραφία με τον πρωθυπουργό στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας αυτομάτως ένα πολιτικό συμβάν. Αυτός είναι και λόγος που η φωτογραφία αναπαράχθηκε την επόμενη στιγμή από δεκάδες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και του συγκροτήματος στο οποίο εργάζεται.
Όσοι βρίσκονται στο πλάνο ουσιαστικά συμπλήρωσαν το χαλαρό σκηνικό «ανεμελιάς» που χρησίμευσε για τις επικοινωνιακές ανάγκες του «ανθρώπινου» Κυριάκου Μητσοτάκη.
Από νωρίς σήμερα το πρωί ένα δημοσιογραφικό σύστημα -συνεπικουρούμενο από χρήσιμους ηλίθιους- επιτέθηκε στην Αυγή στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους της. Έριξαν οχετούς εναντίον τους, αποδεικνύοντας τελικά πως αυτό που τους ενοχλεί είναι η πολιτική γραμμή της εφημερίδας».
Ωστόσο, ο Δημήτρης Τάκης αποκάλυψε στην εκπομπή Briefing ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του εξέφρασαν την διαφωνία τους με το πρωτοσέλιδο της Αυγής, στηρίζοντας τον ίδιο και την κυρία Κοραή.

Facebook Comments