Η ΕφΣυν κουνάει το δάχτυλο και αναστέλλει τις συμβάσεις 92 δημοσιογράφων

8 mins read

Σε αναστολή της μεγάλης πλειοψηφίας των συμβάσεων εργασίας (πάνω από 90 άτομα) προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η Εφημερίδα των Συντακτών ενώ την ίδια στιγμή σταματά να εκπέμπει από απόψε (27/3) τα μεσάνυχτα το αθλητικό ραδιόφωνο Sport24.

Όσον αφορά την «Εφημερίδα των Συντακτών» κατά τις διαθέσιμες πληροφορίες η αναστολή των συμβάσεων συντριπτικού ποσοστού εργαζομένων αναμένεται να δηλωθεί στην ΕΡΓΑΝΗ στο παρά πέντε της προθεσμίας δηλαδή την 31/3/2020.

Είναι ηθικά απαράδεκτο και πολιτικά αγύρτικο για μια εφημερίδα που πλασάρεται ό,τι κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, να θέτει εν μία νυκτί 92 δημοσιογράφους σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Με την εφημερίδα να κυκλοφορεί ωστόσο στα περίπτερα με την «πλάτη» αρκετών τροφίμων συνταξιούχων που σιτίζει όλα αυτά τα χρόνια, ελαχίστων εργαζομένων με μπλοκάκια, και όσων καλοθελητών από τους…. Ανεσταλμένους επιθυμούν να γράψουν κάτι. Και μάλιστα όταν η εφημερίδα αυτή είναι συνεταιριστική και για την απόφαση δεν ακολουθήθηκε καμία καταστατική οδός (απόφαση ΓΣ κλπ).

Αιδώς. Τίποτε άλλο, ή μάλλον …Άλλος για το 800αρι του Βρούτση.

Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Εφημερίδα των Συντακτών» έχει ως θέμα «Μισθωτοί στο έλεος της αναστολής και της επισφάλειας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε».

Η εφημερίδα των συντακτών

Facebook Comments

Τελευταία Νέα