Η Ο. Κεφαλογιάννη ζητά διευκολύνσεις για τις βουλευτίνες που γίνονται μητέρες

9 mins read

Η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη περιμένει τα δίδυμά της με τον σύζυγό της συνθέτει Μ. Μάτσα. Είναι η πρώτη φορά που βιώνει την εμπειρία της εγκυμοσύνης και κάνει σκέψεις που δεν τις είχε μέχρι τώρα.

Σε συνέντευξή της στο Magazine του news247.gr μιλά για τις δυσκολίες που έχει η μητρότητα για μία πολιτικό:

Αλήθεια, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις εγκύους ή νέες μητέρες βουλευτίνες;
Καλή ερώτηση που με απασχολεί και προσωπικά! Δυστυχώς δεν προβλέπεται κάτι από τη Βουλή σε σχέση με γυναίκες βουλευτίνες που αποκτούν παιδί κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δεν υπάρχει κάπου μία πρόβλεψη ότι μία γυναίκα βουλευτής η οποία είναι έγκυος, η οποία γεννάει, έχει κάποιου είδους διευκολύνσεις για να μπορεί ταυτόχρονα να συμμετέχει και να ασκεί τα καθήκοντα της. Δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για τις γυναίκες που εκλέγονται στην περιφέρεια, γιατί εγώ για παράδειγμα εκλέγομαι Α Αθήνας και τουλάχιστον είμαι κοντά στο Κοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα να τα σκεφτούμε όλα αυτά και να εξελιχθούμε.

Στη Νέα Ζηλανδία πάλι η πρωθυπουργός θήλαζε στο υπουργικό συμβούλιο.
Σε άλλες χώρες προβλέπεται κάποιο διάστημα που μπορεί μια βουλευτίνα να συμμετέχει από απόσταση, να ψηφίζει ηλεκτρονικά, να μην χάνει επαφή με το αντικείμενο της. Άρα βλέπετε ότι δεν υπάρχουν προβλέψεις ότι μία γυναίκα μπορεί τελικά να ανταποκρίνεται στους διάφορους ρόλους που μπορεί να έχει.

Facebook Comments