Η προσπάθεια εκλογικής διάσωσης του Πολάκη σε βάρος του… Σταθάκη

10 mins read

Η νέα φωτογραφία του πρωθυπουργού από το Ροδάκινο του Ρεθύμνου παρέα με τον εκρηκτικό αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη θα πρέπει να διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες, ιδίως ορισμένων όψιμων «προοδευτικών», για το πόσο…διαφορετικοί είναι Τσίπρα και Πολάκης.

Η φωτογραφία, όμως, όπως μαθαίνω, προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στα Χανιά. Και αυτό γιατί ο Παύλος Πολάκης, κατά τις πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος εκ νέου στην εκλογική του περιφέρεια, άρα δεν θα μετακινηθεί προς τη Β’ Πειραιώς ή άλλη περιφέρεια της Αττικής, όπως λεγόταν. Αυτό εγκυμονεί έναν κίνδυνο: να μην εκλεγεί, αν η ΝΔ κερδίσει τον νομό, καθώς τα Χανιά είναι τετραεδρική περιφέρεια και το κόμμα της αντιπολίτευσης συνήθως παίρνει μια έδρα. 

Στις κυλιόμενες μετρήσεις που τρέχουν, καταγράφονται τα εξής ενδιαφέροντα τινά: η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη λειτουργεί συσπειρωτικά για τη ΝΔ, η οποία παίρνει κεφάλι στον νομό, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος προέρχεται από παλιά και αστική οικογένεια του νομού και είναι βουλευτής από το 2012, προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του κ. Πολάκη.

Η νέα πρωθυπουργική στήριξη στον κ. Πολάκη, όμως, εξελήφθη από τοπικούς παράγοντες και ως ένα έμμεσο νεύμα υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Και αυτό δημιουργεί εκνευρισμό σε πρόσωπα πέριξ του υπουργού Περιβάλλοντος, ο οποίος καλείται να δώσει και αυτός τη μάχη του σταυρού σε λίγους μήνες και δεν θέλει ένα διαρκές πρωθυπουργικό…σπρώξιμο στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, μπορεί να είναι δημοφιλής στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εκτός Χανίων, αλλά στον τόπο καταγωγής και εκλογής του έρχεται ακόμα δεύτερος. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα