Ηλικιακός «κόφτης» στους βουλευτές της ΝΔ;

8 mins read

“Ενα θέμα, πιθανώς ανεπίκαιρο, πλην όμως σημαντικό απασχολεί πολλούς βουλευτές της ΝΔ. Κυρίως τους νεο-εκλεγέντες”, γράφει ο “Βηματοδότης”.

Και εξηγεί:

“Έγινε βλέπετε ξαφνικά talk of the town το θέμα εάν το κόμμα τους επιβάλει στις επερχόμενες εκλογές ηλικιακά κριτήρια για τις υποψηφιότητες. Δηλαδή πάνω από μια ηλικία να μην μπορούν και να μην δικαιούνται να θέσουν υποψηφιότητα. Ποια θα είναι αυτή η ηλικία; Απ΄ότι άκουσα από τους γαλάζιους βουλευτές, άλλοι την τοποθετούν στα 70 άλλοι στα 75 και άλλοι στα 80 ανάλογα με πόσους υποψηφίους έχουν σε αυτές τις ηλικίες στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σου λένε οι μεγάλοι σε ηλικία είναι και πιο προβεβλημένοι άρα θα μπορούν πιο εύκολα να εκλεγούν. Αλλά εάν αποφασισθεί… «απαγορευτικό» για ορισμένες ηλικίες, τότε ανοίγει ο δρόμος για νεότερους και με την απλή αναλογική που έρχεται, το θεωρούν πολύ σημαντικό.

Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν λένε το παραμικρό, ωστόσο οι βουλευτές έχουν εντοπίσει τους «ηλικιωμένους» στις εκλογικές τους περιφέρειες. Αλλά και οι λεγόμενοι «ηλικιωμένοι» έχουν εντοπίσει ποιοι διαδίδουν τέτοια σενάρια και προβλέπω ότι εάν δεν ξεκαθαρίσει σύντομα η κατάσταση θα υπάρξει ένταση προτού ακόμα προκηρυχθούν οι εκλογές.”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα