ΑρχικήΠαραπολιτικάΚαρανίκας για Αχτσιόγλου- Χαρίτση: «Το κόμπλεξ και η εμπάθεια είναι κακοί σύμβουλοι»

Καρανίκας για Αχτσιόγλου- Χαρίτση: «Το κόμπλεξ και η εμπάθεια είναι κακοί σύμβουλοι»

Πυρά εναντίον του Αλέξη Χαρίτση και της Έφης Αχτσιόγλου εξαπέλυσε ο Νίκος Καρανίκας.

«Έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επειδή έχασαν, αλλά δεν αντέχουν την απομάκρυνση καθώς βλέπουν ότι δημοσκοπικά ο κόσμος τους τιμωρεί για την αποστασία κατάχρηση των εδρών»,τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτηση του που αναφερόταν στον Αλέξη Χαρίτση και την έφη Αχτσιόγλου όσον αφορά την στάση τους απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ενημέρωση για το τι κάνει και το τι συμβαίνει στον σύντροφο Κασσελακη χάριν της αναφοράς κουτσομπολιού στο διαδίκτυο από τα μέλη του κόμματος των αποστατών ΝΑΡ2.
Αναπαράγουν την κάθε του κίνηση και σχολιάζουν το κάθε του βήμα θυμίζοντας κάτι από τα άκρα της ηθικής και της αισθητικής.
Έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επειδή έχασαν, αλλά δεν αντέχουν την απομάκρυνση καθώς βλέπουν ότι δημοσκοπικά ο κόσμος τους τιμωρεί για την αποστασία κατάχρηση των εδρών.
Το κόμμα των Αχτσιογλου Χαριτση Μπίστη (Ναρ2), προσδιορίστηκε από την ήττα στην αντιπαράθεση με τον Κασσελακη. Έχει ταυτότητα πλέον. Είναι η παρέα – φράξια που έχασε από τον Κασσελακη.
Τώρα είναι αργά να διεκδικούν ένα αριστερό αφήγημα γιατί τους το έφαγε η εμπάθεια.
Η εμπάθεια και τα κόμπλεξ δεν είναι σωστοί σύμβουλοι όταν πρόκειται για πολιτική και τα ζητήματα της κοινωνίας. Γενικά δεν είναι καλοι σύμβουλοι για την ζωή μας τα συναισθήματα που μας τυφλώνουν.
Η αριστερά που σέρνεται από τον παρελθόν είναι λογικό να αναπαράγει το παρελθόν και να αναμένει το παρελθόν αγαπώντας το σαν να είναι το αύριο της οικειότητας του. Αναλύει θεωρητικούς του παρελθόντος γιατί ζει το παρόν σε απόσταση.
Οι αναλύσεις για την κοινωνική οργάνωση και τους κοινωνικούς σχηματισμούς και συσχετισμούς δεν μπορούν να είναι αιώνιοι και σταθεροί καθώς η κοινωνία δεν είναι κάτι το σταθερό.
Το κεφάλαιο όπως και η εργασία δεν αναπαράγουν τις δυνάμεις τους, αντιθέτως, τις ανανεώνουν, τις καταστρέφουν, τις αλλάζουν, τις μετασχηματίζουν και όχι με μια γραμμική αποκαλυπτική αντίληψη αλλά αντιθέτως πολυσχιδές και με μια φράκταλ διάσταση που γεμίζει με νέες δυνατότητες και νέα πεδία.
Η κοινωνία και η αριστερά έχουν ανάγκη από νέες αναλύσεις και αυτές δεν θα προκύψουν από την ανανέωση κάποιου παρωχημένου σχήματος και σκέψης, ούτε από την κοινωνία του 19ου αιώνα με τους αναλυτές του 20ου να βυθίζονται στο δικό τους παρελθόν και στις κοινωνικές τάξεις που δεν υφίστανται όπως αναλύθηκαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η αριστερά της εποχής μας και γι αυτό ενοχλεί τον καθωσπρεπισμό και την σοβαροφάνεια του αναχρονισμού.
#θεωρία_ιδεολογία_πολιτική