Κεφαλογιάννη-Αχτσιόγλου-Δημαδάμα: Και οι τρεις στηρίζουν τον όρο γυναικοκτονία

7 mins read

“Εσύ τι θα έκανες αν η καλύτερή σου φίλη ήταν θύμα βίας;”

Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Εφη Αχτσιόγλου και η Ζέφη Δημαδάμα σε μια συζήτηση στο θέατρο “Επί Κολωνώ” με αφορμή το μυθιστόρημα της Αγγελικής Σπανού “Η καλύτερή μου φίλη” (εκδ. Τόπος).

Ειπώθηκαν πολλά για την ανισότητα των φύλων στην πολιτική, για το σεξισμό που είναι διάχυτος και για την κοινωνική ανοχή στην έμφυλη βία που εμποδίζει την καταπολέμησή της. Συμφώνησαν στην ανάγκη να αναζητηθεί μια πολιτική απάντηση πέρα από κομματικές γραμμές και υποστήριξαν την ανάγκη να καθιερωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία.

Για την Εφη Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ και τη Ζέφη Δημαδάμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν αυτονόητο, για την Ολγα Κεφαλογιάννη ήταν πιο δύσκολο δεδομένου ότι δεν το έχει δεχτεί η κυβέρνηση.

Η πρώην υπουργός πρότεινε, αφού δεν υπάρχει πρόθεση να ενταχθεί στον Ποινικό Κώδικα, να υιοθετηθεί το μοντέλο της Κύπρου όπου έγινε  τροποποίηση του Νόμου για την Βία κατά των Γυναικών, που είναι η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, με τη συμπερίληψη ενός ιδιώνυμου αδικήματος που είναι η γυναικοκτονία.

Facebook Comments