«Κίνδυνος!»: Ο Μπογδάνος πάει στη Βουλή την «ισλαμική αστυνομία» στην Αθήνα

13 mins read

Η ισλαμική θρησκευτική αστυνομία (γνωστή και ως mutaween) είναι αστυνομική δύναμη αρμόδια για την επιβολή της Σαρία σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες αλλά φαίνεται πως μάλλον κάτι τέτοιο, ατύπως φυσικά, υπάρχει και στη χώρα μας. Πρόκειται για ομάδες ανδρών 30-50 ετών που δρουν στο κέντρο, σε περιοχές όπως είναι η πλατεία Θεάτρου, η οδός Σωκράτους, η Ευριπίδου και σε άλλα μέρη και παρεμβαίνουν εναντίον ομοθρήσκων τους, ανδρών και γυναικών, όταν κρίνουν ότι αυτοί παραβιάζουν τον ισλαμικό νόμο, ότι έχουν αποπλανηθεί από τον δυτικό τρόπο ζωής.

Στην περίπτωση της «Ισλαμικής Αστυνομίας», σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν έρθει σε γνώση των «ΝΕΩΝ», πρόκειται για εξτρεμιστές που σχεδόν «περιπολούν» στα στέκια των αλλοδαπών, τρομοκρατούν και επιβάλλουν την τήρηση των θρησκευτικών νόμων.

Η αυτόκλητη «θρησκευτική αστυνομία», κρατώντας πολλές φορές και πτυσσόμενα κλομπ, δεν διστάζει να δείρει ανηλεώς ομόθρησκους άνδρες και γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ. Αν π.χ. μια γυναίκα δεν φορά σωστά τη μαντίλα της ή αν δεν εφαρμόζουν τη σαρία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον περασμένο Μάιο καταγράφηκε περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού Iρανής υπηκόου. Δράστες ήταν αλλοδαποί οι οποίοι βρήκαν την άτυχη γυναίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τη χτύπησαν άσχημα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το γεγονός φέρεται ότι σχετίζεται με ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι κατά καιρούς βγαίνουν στους δρόμους για να επιβάλουν τους μουσουλμανικούς κανόνες.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά για φαινόμενα «ισλαμικής αστυνομίας» στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter: «Κατέθεσα προ ολίγου κοινοβουλευτική αναφορά για φαινόμενα «ισλαμικής αστυνομίας» στην Αθήνα. Κίνδυνος! Όσο τα ρετιρέ κι οι ευαίσθητοι ερίζουν περί πολιτικής ορθότητας, οι ισλαμοφασίστες προστατευόμενοι της αριστεράς των αλληλέγγυων στήνουν τάγματα εφόδου».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα