ΑρχικήΠαραπολιτικάΛίντα Ζερβάκη: Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που θα συντονίσει το debate για τις...

Λίντα Ζερβάκη: Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που θα συντονίσει το debate για τις γερμανικές εκλογές

Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους (Die Gruene) θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τελευταία φορά σε τηλεοπτικό πλατό, με δύο γυναίκες δημοσιογράφους να συντονίζουν την τηλεμαχία.

Η μία εκ των δύο είναι η 46χρονη Ελληνίδα Λίντα Ζερβάκη, καταξιωμένη δημοσιογράφος του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ProSieben. Μέχρι τον Απρίλιο του 2021 παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων των 20:00 του πρώτου καναλιού ARD.

 

Ποια είναι η Λίντα Ζερβάκη

Η Λίντα Ζερβάκη είναι κόρη Ελλήνων εργατών που μετανάστευσαν στο Αμβούργο, όπου η ίδια φοίτησε στο Friedrich-Ebert-Gymnasium μέχρι το 1994.

Ο πατέρας της είχε περίπτερο στο Αμβούργο. Μετά τον θάνατό του, η Ζερβάκη και τα αδέρφια της, Γιάννης και Χαράλαμπος, αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την μητέρα τους και να εργάζονται στο περίπτερο ενώ ήταν ακόμα παιδιά.

Επίσης είχε πει σε συνέντευξή της στο ίδιο μέσο ότι «Ζούσαμε με τους γονείς μου σε ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου το μοιραζόμουν με τα μεγαλύτερα αδέρφια μου μέχρι που έγινα 18 ετών. Δεν ξέραμε πολλές φορές αν τα χρήματα που είχαμε θα μας έφθαναν να βγάλουμε το μήνα».

Μέχρι την ηλικία των 28 ετών, η Λίντα Ζερβάκη εργαζόταν στο περίπτερο τις Κυριακές. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε και εξέδωσε είναι αφιερωμένο σε αυτά τα χρόνια.

 

Στο σχολείο το παρατσούκλι της ήταν «τζατζίκι» ενώ, όπως η ίδια αναφέρει στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», είχε δεχτεί από ορισμένους συμμαθητές της ένα είδος bullying λόγω της ελληνικής καταγωγής της.

 

H Λίντα είναι παντρεμένη με δημοσιογράφο και μητέρα δύο παιδιών.

Το 2013, η Λίντα ενσωματώθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του γερμανικού δικτύου «ARD» κατακτώντας τον τίτλο της πρώτης αλλοδαπής παρουσιάστριας της ειδησεογραφικής εκπομπής «Tagesschau».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», η Λίντα είχε παραδεχθεί ότι ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Το 2014, όταν το ελληνικό ζήτημα ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνών ΜΜΕ, η Λίντα δεχόταν πολλά κακεντρεχή σχόλια στο προσωπικό της email.

«Δεν είναι αυτονόητο για τους Γερμανούς πως, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων και τους ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι αλλοδαποί και παρουσιαστές ειδήσεων.Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος για να το καταλάβουν», όπως έχει πει στο παρελθόν.

Η ίδια όμως ήταν σκληρό καρύδι και δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε τον δικό της αγώνα και τώρα κάθεται στο «θρόνο» της ενημέρωσης.