Μενού από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου στους υψηλούς προσκεκλημένους της κυβέρνησης

11 mins read

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου το Προεδρικό Μέγαρο θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί περίπου 40 άτομα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. 
Γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα ΝΕΑ: «Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι θα είναι ξένοι (με τις αντιπροσωπείες τους), εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι ανάμεσα στους έλληνες προσκεκλημένους θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Θα σας αποκαλύψω ωστόσο ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας ανέθεσε στον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να ετοιμάσει το μενού, με κύρια  βάση το ψάρι. Ο Λαζάρου είναι ο πρώτος έλληνας σεφ που βραβεύθηκε με αστέρι Michelin και θεωρείται «μυθικός» για τα θαλασσινά του. Αλλά θα πείτε: Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει δικό της σεφ και φωνάζει σεφ απέξω όταν υπάρχουν επίσημα δείπνα; Οπως έκανε και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου που ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου να ετοιμάσει το μενού; Θα πρέπει όμως να ξέρετε και τούτα:
Επόπτης ο Μπέκας
Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας συνήθως όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους φέρνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και τους… σεφ της προτίμησής τους. Οταν άλλαξε πριν από έναν χρόνο ένοικο το Προεδρικό Μέγαρο, άλλαξε και σεφ. Τη θέση των σεφ Στέφανου Τσιαμπαλή και Θανάση Σκούρα, που υπηρέτησαν την εποχή Παυλόπουλου, πήρε ο σεφ Βασίλης Μπέκας. Τι ξέρουμε για τον σεφ Μπέκα; Οτι τρεις φορές την εβδομάδα προσφέρει 150 μερίδες φαγητού στην κοινωνική κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος», με εντολή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ότι είχε επιμεληθεί το μενού του πριγκιπικού γάμου Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Συνεπώς έχει εμπειρία για επίσημα δείπνα. Ωστόσο δεν πρόκειται αυτός να μαγειρέψει για τους υψηλούς προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο της 24ης Μαρτίου. Θα έχει όμως την εποπτεία».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα