Μεσογειακή κουζίνα στο προεδρικό

4 mins read

Από τις κλασικές γαλλικές γεύσεις που σερβίραμε στα επίσημα τραπέζια της δεκαετίας του ’70 περάσαμε στη γαστρονομική τάση «επιστροφή στις ρίζες».

Όπως γράφει ο “Μικροπολιτικός” στα ΝΕΑ , “το μενού που σερβιρίστηκε χθες στο δείπνο των επισήμων στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην ΕΕ, λειτουργεί και ως έμμεσο σχόλιο για το πώς φτάσαμε από μια χώρα που ήθελε να ανήκει στη Δύση, να έχει σήμερα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη δική της μοναδική ταυτότητα”.

Το μενού αυτή τη φορά ετοίμασε ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, μιας και το Προεδρικό Μέγαρο τηρεί την υπόσχεση της ανάδειξης των σύγχρονων ελλήνων σεφ και των τοπικών ελληνικών προϊόντων.

 

Η κάρτα με το χθεσινό μενού:

 

Facebook Comments