Μετεξεταστέος για μία ακόμη χρονιά ο Βλαστός της ΕΤΑΔ από την Κομισιόν

9 mins read

Κατώτερες των προσδοκιών των Ευρωπαίων εταίρων εξακολουθούν να είναι οι επιδόσεις της ΕΤΑΔ, η οποία ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει Ισολογισμό για το 2021.

Στην πρώτη μεταπρογραμματική έκθεσή της, η Κομισιόν επαναλαμβάνει πως η ΕΤΑΔ δεν έχει ακόμη αποδώσει ικανοποιητικές επιδόσεις σε όλο το χαρτοφυλάκιό της και κατά προτεραιότητα θα αναπτυχθεί στρατηγική για τη σημαντική βελτίωση αυτών των επιδόσεων.

Παρά ταύτα ο επικεφαλής της Στέφανος Βλαστός του οποίου η θητεία λήγει περί τα τέλη Νοεμβρίου, παραμένει ακλόνητος στη θέση του .

Η Κομισιόν διαπιστώνει επίσης πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών των περιουσιακών στοιχείων δεν είναι επιλέξιμο για μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ (όπως όχθες ποταμών, δασικές εκτάσεις, υγρότοποι ή οικόπεδα ιδιαίτερου πολιτιστικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος), ενώ μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στην εταιρεία προς αξιοποίηση μόλις 186 ακίνητα.

Επιπροσθέτως υπάρχουν και τα εμπόδια που μπαίνουν σε περιοχές όπου δεν είχαν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και οι δασικοί χάρτες και από τη γενικά περιορισμένη ποιότητα των διαθέσιμων δεδομένων.

Από την έκθεση δε λείπει η αναφορά στα καταπατημένα (υπολογίζονται σε 70.000), με την Κομισιόν να εναποθέτει τις ελπίδες της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση του καθεστώτος των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που έχουν καταληφθεί παράνομα από ιδιώτες κι έχει ως στόχο την επίλυση ενός «μακροχρόνιου ζητήματος».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα