Νέα πολιτική κίνηση από τον Βασίλη Κόκκαλη εν γνώσει του Τσίπρα

9 mins read

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ιδρύει νέα πολιτική κίνηση, το κείμενο της οποίας θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου αναφέρει «Εμείς, ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες, που προερχόμαστε από άλλους κομματικούς ή πολιτικούς χώρους, από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τους ΑΝΕΛ, που συναντηθήκαμε ή συναντιόμαστε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Στηρίζουμε τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη συγκρότηση ενός μεγάλου προοδευτικού φορέα, που θα αποτελέσει ομπρέλα προστασίας του ελληνικού λαού απέναντι στη λαίλαπα της νέας δεξιάς. Το μεγάλο αυτό κόμμα θα αποτελέσει παράλληλα το πολιτικό «σπίτι» όλων των προοδευτικών πολιτών που θέλουν να εκφραστούν και να πουν ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο προοδευτικό δημοκρατικό πολιτικό χώρο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα πολίτη».
Σύμφωνα με το  larissapress.gr, το κείμενο της νέας πολιτικής κίνησης φέρει τον τίτλο «ΛΕΜΕ ΝΑΙ» και θα υπογράφεται από 70 στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα και είναι εν γνώσει του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει δώσει το «πράσινο φως».
Στόχος της νέας κίνησης είναι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο πολιτικό φορέα με κεντροαριστερές αναφορές.

Facebook Comments