Νέο πολιτικό τέκνο προοδευτικής σκέψης για το ΚΙΝΑΛ

9 mins read

Ένα νέο πολιτικό τέκνο με σκοπό την υποστήριξη της πολιτικής του δράσης και την προώθηση της προοδευτικής σκέψης απέκτησε το Κίνημα Αλλαγής.
Πρόκειται για το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία (ΙΝΣΟΣΙΑΛ), το οποίο θεωρείται πλέον και επισήμως το think thank της Χαριλάου Τρικούπη, κατά το πρότυπο των περισσότερων ευρωπαϊκών κομμάτων. Το ΙΝΣΟΣΙΑΛ, με την ίδρυσή του, έρχεται να αντικαταστήσει το ιστορικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου, που διαδραμάτιζε αντίστοιχο ρόλο επί εποχής ΠΑΣΟΚ και το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες είχε αναστείλει τη λειτουργία του.
Ενδεικτικό της πολιτικής παρακαταθήκης που αφήνει το ΙΣΤΑΜΕ, πριν χρεοκοπήσει και οδηγηθεί στο λουκέτο, αλλά και του ειδικού βάρους που είχε ως οργανισμός τα χρόνια της κυριαρχίας της Κεντροαριστεράς στη χώρα, ήταν το γεγονός ότι από την προεδρία του πέρασαν πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη (Γιάννης Σουλαδάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Κοτζιάς) και προσωπικότητες κύρους μεταξύ των οποίων οι Ηλίας Μόσιαλος, Κώστας Καρτάλης, Μαριλένα Κοππά κ.ά.
Επικεφαλής στον νεοσύστατο φορέα τίθεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής από το 2004 μέχρι το 2019, η οποία διατέλεσε υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και μετέπειτα υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, με υπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Facebook Comments