Ο Χρυσόγονος απορρίπτει την προοδευτική διακυβέρνηση: «Ο Τσίπρας θέλει Καρανίκα»

8 mins read

Ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος που είναι πλέον μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο topontiki.gr απαντά σε ερώτηση για την «προοδευτική διακυβέρνηση» και αν θα μπορούσαν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν.

Και είπε: «σοβαρή συζήτηση για «προοδευτική» κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε δύο (ή και περισσότερα) κόμματα με προοδευτικό πολιτικό προσανατολισμό. Στην προκείμενη περίπτωση όμως -και λυπάμαι που το λέω- δυσκολεύεται να διακρίνει κανείς προοδευτικά στοιχεία στο μοντέλο διακυβέρνησης που εφάρμοσαν επί μια τετραετία και πλέον ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του, ώστε να παρέχονται εχέγγυα «προοδευτικής» προσέγγισης εκ μέρους τους για το μέλλον της χώρας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Πόσο προοδευτικός ήταν π.χ. ο διορισμός του κ. Καρανίκα σε θέση συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, μισθοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων; Έλλειπαν μήπως, από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, νέοι άνθρωποι με σοβαρές σπουδές και με πολιτικό ήθος, ώστε να διορισθούν σ’ αυτή τη θέση; Προφανώς όχι, αλλά ο κ. Τσίπρας ήθελε Καρανίκα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα