Ο Φλωρίδης «μεταφράζει» Τσακαλώτο 

10 mins read

Τη δική του ερμηνεία για την επίθεση του Ευ. Τσακαλώτου στον Ν. Ανδρουλάκη με αφορμή δηλώσεις του για τις γαλλικές εκλογές δίνει ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Κεντρικό του συμπέρασμα είναι ότι το ηγετικό στέλεχος της “Ομπρέλας” έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου και όχι στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανάρτησή του:

“Πολλοί θεώρησαν ότι με τις χθεσινές του ανακοινώσεις ο Ε. Τσακαλώτος είχε ως στόχο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του.

Πράγματι, αυτό έδειχνε η «εικόνα».

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για μία διπλή επίθεση στον Τσίπρα.

Η φράση του ότι «η Λεπέν είναι λαϊκίστικη απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό», παραπέμπει στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015 που κυβέρνησαν. Απλούστατα, γιατί η Λεπέν λέει περίπου τα ίδια με τον Τσίπρα του 2015 (αρχικά έξω από την Ε.Ε και μετά αλλαγή της Ε.Ε από μέσα, λύσεις με ένα άρθρο και ένα νόμο, «κατάργηση της ακρίβειας», «η Γαλλία που θα κάνει τις αγορές να χορεύουν» κλπ). Άλλωστε, ποιος ξεχνάει το θερμό χειροκρότημα της Λεπέν προς τον Τσίπρα, στο Ευρωκοινοβούλιο!

Και ταυτόχρονα, την ώρα που ο Τσίπρας προσπαθεί κουτοπόνηρα να εγκλωβίσει το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική της δήθεν «προοδευτικής διακυβέρνησης», ο Τσακαλώτος με την επίθεση στο Ν. Ανδρουλάκη και όσα ακολούθησαν, προσπαθεί να υπονομεύσει όσο μπορεί αυτή την τακτική του Τσίπρα.

Η εκτίμηση ότι ο Ε. Τσακαλώτος είναι ακόμα ζαλισμένος από τα «γιούχα» και τις βρισιές που άκουσε από τους συντρόφους του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως δεν ξέρει τι κάνει, ελέγχεται ως μάλλον ανακριβής…”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα