Ο Κούλογλου γράφει επιστολή ως Άδωνις, με βαριές προσβολές και ψεύδη

28 mins read

Το γράμμα που θα μπορούσε να στείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στο tvxs συνέταξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. 

Η υποτιθέμενη χιουμοριστική του προσπάθεια έχει ως εξής:

«Πολυαγαπημένο tvxs.gr. Ως τακτικός επισκέπτης, στεναχωρήθηκα σήμερα για το ειρωνικό ύφος της ανάρτησης σου για το tweet μου, με το οποίο κοινοποιούσα την ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ  (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) για το κλείσιμο της ΠΙΤΣΟΣ. Και αυτό γιατί η προσχώρηση μου στο επαναστατικό κίνημα είναι ειλικρινής και αποτέλεσμα βαθιάς περισυλλογής.

 Δεν είναι σωστά αυτά που γράφεις, ότι δηλαδή υιοθέτησα μια ανακοίνωση του 2018 για να κατηγορήσω το ΣΥΡΙΖΑ ότι ευθύνεται για το λουκέτο της ΠΙΤΣΟΣ. Διάλεξα να ενταχθώ στην ΟΑΚΚΕ γιατί, αντίθετα με τους ρεβιζιονιστές του ΚΚΕ και τους ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η μόνη οργάνωση που αγωνίζεται πραγματικά εναντίον του Πούτιν και του ρωσικού σοσιαλ-ιμπεριαλισμού.   Η ανακοίνωση είναι από το 2018, απλώς επειδή είμαστε ακόμη μικρή οργάνωση και δεν έχουμε βγάλει νεότερη.

 Παραδέχομαι ότι το παρελθόν μου είναι  ελαφρώς βεβαρυμένο. Ναι, δεχόμουν συγχαρητήρια για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, όταν ο Μιχαλολιάκος μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Ναι, τραγουδούσα τον ναζιστικό ύμνο « θα γυρίσουμε και θα τρέμει η γη ». Αλλά κάθε άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αλλάζει, αν δει το σωστό; Πως πήγα εγώ από την ακροδεξιά στη ΝΔ και έγινα και αντιπρόεδρος; Έτσι τώρα στην ΟΑΚΚΕ σκοπεύω να γίνω αναπληρωτής γενικός γραμματέας, για να ανασυγκροτήσουμε το κόμμα της εργατιάς και του λαού, που διέλυσε η προδοτική κλίκα του Περισσού.

 Μάλιστα, για να αποδείξω στους συντρόφους ότι είμαι ταγμένος στο κίνημα, έχω αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα. Θα ξεκινήσω τηλε-πωλήσεις του Κομουνιστικού Μανιφέστου και άλλων μαρξιστικών βιβλίων όπως «Η Προλεταριακή Επανάσταση και ο αποστάτης Κάουτσκι». Ο στόχος μου είναι να πουλάω διπλάσια αντίτυπα με τα «Τα άπαντα του Στάλιν», από το « Ελλήνων έγερσις»,  που πουλούσα μέχρι πρόσφατα.

 Έχω επίσης να εκπληρώσω ένα πλάνο στρατολογιών παλιών συναγωνιστών. Ο Θ. Πλεύρης έχει σχεδόν πειστεί, ταλαντεύεται όμως και ανάμεσα στο ΚΚΕ-μλ(ή μήπως το ΜΛ-ΚΚΕ; ακόμη δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω γιατί είμαι καινούργιος στον μαρξιστικό-λενινιστικό χώρο). Κρίμα που δεν ζει ο φίλος μου ο Παττακός, θα τον είχα ψήσει σίγουρα. Τον Μάκη τον Βορίδη επίσης τον θεωρώ δεδομένο, άλλωστε η δικτατορία του προλεταριάτου θέλει και ορισμένα τσεκούρια, δεν είναι έτσι;

Με τους συντρόφους της ΟΑΚΚΕ είμαστε σαν μια οικογένεια. Συζητάμε για τον ύποπτο ρόλο της Μόσχας, ένα θέμα στο οποίο συμπλέουμε από παλιά, έστω και από διαφορετικές αφετηρίες. Επειτα είναι και αυτή η ατμόσφαιρα,  επαναστατική τρέλλα θα την αποκαλούσα, αν δεν κινδύνευα να παρεξηγηθώ, που μας ενώνει. Σαν να είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Εχω παρατήσει τη δουλειά στο υπουργείο, μόνο στα κανάλια πάω και στις κομματικές συνεδριάσεις. Και ας με λένε ανίκανο, τι είναι αυτό μπροστά στις φυλακές και τα ξερονήσια, όσα έχουν τραβήξει οι παλιότεροι σύντροφοι του παλιού, τότε ηρωικού, ΚΚΕ; 

 Ξέρω, θα με ρωτήσεις αν θα παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης μιας μπουρζουάδικης κυβέρνησης. Κατηγορηματικά όχι, δεν το κάνω για την καρέκλα και -μεταξύ μας- θα σου πω το γιατί. Όλες αυτές οι αποτυχίες στις επενδύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων όπως προχθές η Πϊτσος ή σήμερα η βιομηχανία Ζάχαρης, το πλήρες πάγωμα στο Ελληνικό (έβαλα κάτι μπουλντόζες για να έχει κάτι να λέει ο Μητσοτάκης- δύσκολα βλέπω να τον ψήνω για ΟΑΚΚΕ αυτόν) δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλονται σε ανικανότητα: κάνω σαμποτάζ για να χειροτερεύσει η καπιταλιστική οικονομία, να μεγαλώσει η ανεργία και να ξεσηκωθούν οι μάζες που τις έχει κοιμίσει ο Αλαφούζος με τα τηλεπαιχνίδια. Προσπαθώ να φέρω πιο κοντά την επανάσταση.

 Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Ζήτω η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ

 Αδωνις

 ΥΓ1. Υποψιάζομαι ότι στην οργάνωση έχουν προσχωρήσει και πολλοί ακόμη. Ο Θεοδωρικάκος (που είναι και παλιός Κνίτης) με την Κεραμέως που τα έχουν κάνει επίτηδες μπάχαλο με τις μάσκες στα σχολεία, ο Χάρης Θεοχάρης, η Μενδώνη, ο Κικίλιας, ο Καραμανλής και τόσοι άλλοι. Τουλάχιστον το μισό υπουργικό συμβούλιο κάνει σαμποτάζ. Αλλά φαίνεται ότι είναι στο παράνομο τμήμα και δεν τους γνωρίζω».

Facebook Comments