Ο Κραουνάκης αντικατέστησε την «χοντρή» του Άδωνι με την «κουλή δεξιά»

10 mins read

Σε πολιτική κόντρα έχει βρεθεί το τραγούδι «Με τον Άδωνι για καφέ» ανάμεσα σε Πρωτοψάλτη και Κραουνάκη και οι λέξεις των στίχων αλλάζουν κατά το δοκούν.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μετά την  πρωτοβουλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το το κομμάτι, ανεβαίνοντας στη σκηνή του Θεάτρου Άλσος, ο στιχουργός και συνθέτης άλλαξε με τη σειρά του τους στίχους.

Ωστόσο, στόχος του δεν ήταν να εκφράσει τη στήριξή του στην απόφαση της ερμηνεύτριας. Συγκεκριμένα, αφού «έκοψε» τη φράση «χοντρή νευρικιά», την αντικατέστησε τραγουδώντας «κουλή δεξιά».

Το ζήτημα σχολιάστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα με τον παρουσιαστή να επισημαίνει ότι η φράση «κουλή δεξιά», φωτογραφίζει προφανώς την Άλκηστη Πρωτοψάλτη η οποία εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού και αποδεχόμενη την πρόταση του δήμου Αθηναίων, είχε ανεβεί σε ένα φορτηγό, τραγουδώντας στις γειτονιές της πρωτεύουσες. Μάλιστα, ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κραουνάκης: Η έκρηξη για την αλλαγή της Πρωτοψάλτη
Λίγες ημέρες πριν, ο Σταμάτης Κραουνάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», είχε αναφερθεί στο θέμα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του κυρίως για τις διαστάσεις που πήρε το εν λόγω ζήτημα.

«Όλοι οι πανεπιστημιακοί της χώρας ασχολούνται με τη “χοντρή νευρικιά” του Άδωνι;» είπε αρχικά, ενώ περιγράφοντας την ιστορία γύρω από το πώς έγραψε τους στίχους, τόνισε: «Αν σου πω τι τράβηξα για να πει η Άλκηστη τη λέξη “τεκνά” που δεν ήθελε να την πει. Η τέχνη, το τραγούδι τα κάνει αυτά. Λογόκρινε κανείς τους ρεμπέτες;».

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα