Ο Λαφαζάνης επιμένει στην ιατρική ανωτερότητα της Κούβας και μιλάει για λογοκρισία

23 mins read

Η ιστοσελίδα iskra που πρόσκειται στον πρώην πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας , Παναγιώτη Λαφαζάνη,  αναφέρει ότι «η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταγγέλλει την φίμωση της σελίδας του “Πολιτισμικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί-Αλληλεγγύη στην Κούβα” στο facebook, όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση του Συλλόγου».

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιτροπή δημοσιεύει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, το facebook κατεβάζει μαζικά από προφίλ χρηστών, ομάδες και σελίδες, αναρτήσεις που παρουσιάζουν την προσφορά και την ηθική ανωτερότητα της Κούβας στην αντιμετώπιση της πανδημίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος. Ανάμεσα στις αναρτήσεις που δέχτηκαν την επίθεση λογοκρισίας είναι και η ανακοίνωση του συλλόγου μας για την ανάγκη τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοοικονομικού αποκλεισμού της Κούβας, αποκλεισμός που διαρκεί εδώ και πάνω από 60 χρόνια, όμως σε συνθήκες πανδημίας ‘θα αποδειχτεί πολλαπλά δολοφονικός, ενώ επιπλέον δυσκολεύει την προσπάθεια της Κούβας να συμβάλει διεθνώς ενάντια στον κορονοϊό». 

Η ιστοσελίδα iskra σημειώνει ότι «η παραπάνω επίθεση γίνεται την ώρα που η Κουβανική Επανάσταση βρίσκεται στην πρωτοπορία της διεθνιστικής αλληλεγγύης ενάντια στην πανδημία του COVID-19, πρωτοστατώντας στις αποστολές ιατρικού προσωπικού και φαρμακευτικού υλικού, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο το οποίο επεκτείνεται και στα δυτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην χώρα μας τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει η ομάδα “Ελληνικά Hoaxes” που σε ρόλο μισθοφόρου του facebook και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λοιπών χρηματοδοτών της ίδιας και της θυγατρικής της TjekDet.dk-IFCN. Μεταξύ των “χορηγών της αλήθειας“, συγκαταλέγονται το γνωστό Αμερικάνικο Ταμείο για την Δημοκρατία(NED), το οποίο πρωτοστατεί σε επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτων στην Λ. Αμερική και αλλού, το Open Society Foundations, το Ταμείο της Δημοκρατίας, το Ίδρυμα Μακάρθι, η Google και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ακόμη, το iskra.gr πως «το φίμωμα της σελίδας του “Συλλόγου Χοσέ Μαρτί“, έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά τα στρατευμένα δημοσιεύματα της εν λόγω ομάδας κατά της φαρμακευτικής χρήσης του κουβανικού φαρμάκου Heberon Alfa 2R για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 και λίγες ώρες μετά την υποτιθέμενη “κατάρριψη” της κουβανικής ιατροφαρμακευτικής διεθνιστικής αλληλεγγύης, με την απαξίωση κάθε πηγής πέρα από αυτές που πρόσκεινται στα κυρίαρχα fake news της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας».

Τέλος, στην μακροσκελή ανάρτηση της ιστοσελίδας σημειώνεται ότι «στόχος διαδικτυακής φίμωσης παραμένει και η ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”, με την διαχείριση του Facebook να απαγορεύει κάθε ανάρτηση της, εδώ και μήνες.

Έχουμε πλήρη γνώση των ορίων της ελευθερίας του λόγου που μας παρέχονται εντός των μονοπωλίων “κοινωνικής δικτύωσης”, ωστόσο δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε μια ρωγμή στην κυρίαρχη ιμπεριαλιστική αφήγηση, ξεμπροστιάζοντας παράλληλα την υποκρισία όσων κάνουν λόγo για “λατινοαμερικάνικες δικτατορίες” εφαρμόζοντας ταυτόχρονα την δικτατορία του συστήματος τους με κάθε τρόπο.

Άλλωστε, τα κεκτημένα της κουβανικής, της μπολιβαριανής και κάθε ζώσας επαναστατικής διαδικασίας νικούν στην πράξη και όχι μέσα από τα φίλτρα της λογοκρισίας και των έμμισθων “αντι-hoax” χαφιέδων της.

 Κάτω τα χέρια από Βενεζουέλα, Κούβα, Λ. Αμερική 

– Ζήτω η δική μας Αμερική, του Φιντέλ και του Τσάβες 

– Ο ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί».

 

Facebook Comments