Ο Μητσοτάκης αποκαλύπτει το παρασκήνιο της ομιλίας στο Κογκρέσο

16 mins read

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μια ομάδα από φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίοι συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που πραγματοποιείται αύριο Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ένας π. Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ τον ρώτησε για τα βιώματα που είχε όταν μίλησε στο Κογκρέσο.

Ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε:

“Η αλήθεια είναι ότι ήταν μία έκπληξη αυτό για εμένα. Είχα κατ’ αρχάς, αίσθηση της πολύ μεγάλης τιμής να απευθύνομαι στο Κογκρέσο. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι ζήτημα τέτοιες εκδηλώσεις. Γίνονται μία με δύο το χρόνο. Δηλαδή μία πρόσκληση σε ένα ξένο ηγέτη να απευθυνθεί στο Κογκρέσο και στη Γερουσία σε ενιαία σύνθεση.

Είχα έτσι ασχοληθεί πολύ με την ομιλία μου. Ήταν μία ευκαιρία να μιλήσω, όχι μόνο για ζητήματα που αφορούν την παρτίδα μας, αλλά να θέσω και ένα ευρύτερο πλαίσιο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία μας σήμερα. Και νομίζω ότι εμείς μπορούμε να προσθέσουμε κάτι σε αυτή τη συζήτηση και λόγω του γεγονότος ότι η δημοκρατία γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα, αλλά και διότι η Δημοκρατία μας, η σύγχρονη Δημοκρατία μας, απεδείχθη πολύ πιο ανθεκτική από αυτό το οποίο κάποιοι περίμεναν.

Περάσαμε από πολύ βαθιές κρίσεις την τελευταία δεκαετία, αλλά αντέξαμε και σήμερα είμαστε πιο ισχυροί απ’ ότι ήμασταν. Από εκεί και πέρα, σίγουρα ήταν μία πολύ έτσι συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή και για μένα, διότι είμαι εκεί ως Πρωθυπουργός τη Ελλάδος. Και η αναγνώριση στο πρόσωπό μου είναι τελικά αναγνώριση στην πατρίδα μας και αυτό νομίζω ότι με έκανε να αισθάνομαι σίγουρα πολύ χαρούμενος.

Νομίζω όμως ότι ασχέτως των κομματικών απόψεων που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε, η αναγνώριση μιας θετικής εξέλιξης για τη χώρα, θα πρέπει να μας γεμίζει με αισθήματα ικανοποίησης, ασχέτως του τι ψηφίζει κάποιος. Ειδικά στα εθνικά θέματα είναι καλό να μπορούμε να πετυχαίνουμε μεγαλύτερη σύνθεση και να μην τα βλέπουμε όλα μέσα από τις κομματικές παρωπίδες που συχνά καταλήγουν σε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος είναι τόσο τοξικός, που τελικά δεν τον παρακολουθεί κανείς.

Γιατί με ρώτησες πριν για την πληροφόρηση, από που παίρνουν οι νέοι πληροφόρηση. Δεν την παίρνουν από την τηλεόραση. Από άλλα μέσα την παίρνουν. Αλλά σίγουρα, αν καθόντουσαν να δουν μία συζήτηση στην τηλεόραση, αν βλέπανε δύο πολιτικούς να τσακώνονται και να υψώνουν τη φωνή τους, νομίζω ότι αυτόματα θα έκλειναν την τηλεόραση.”

Facebook Comments

Τελευταία Νέα