ΑρχικήΠαραπολιτικάΟ Νάσος Ηλιόπουλος για το Ζακ Κωστόπουλο: «Η Γλάδστωνος παραμένει ένα ανεπούλωτο...

Ο Νάσος Ηλιόπουλος για το Ζακ Κωστόπουλο: «Η Γλάδστωνος παραμένει ένα ανεπούλωτο τραύμα στο σώμα της πόλης»

Με ανάρτησή του για το Ζακ Κωστόπουλο, ο Νάσος Ηλιόπουλος, δημοσιοποιεί την ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Είναι ένοχοι, αυτό να θυμάστε. Αυτά ήταν τα λόγια της Ελένης Κωστοπούλου μετά την λήξη της δικής στο εφετείο για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Το σημερινό δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Πολλά ερωτήματα παραμένουν για το αν αποδόθηκε πραγματικά δικαιοσύνη και με το ύψος των ποινών και με το ποιοι βρέθηκαν τελικά κατηγορούμενοι. Ας κρατήσουμε όμως τα λόγια της Ελένης Κωστοπούλου.

Ο Ζακ όμως δεν δολοφονήθηκε μόνο μία φορά. Δολοφονήθηκε η μνήμη του όλο αυτό το διάστημα. Δολοφονήθηκε από ΜΜΕ και όσες και όσους μιλούσαν για “ληστή και τοξικοεξαρτημένο”. Από όσες και όσους αναπαρήγαγαν έναν λόγο μίσους, ρατσιστικό και ομοφοβικό.

Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να ξεχαστεί αυτή η πληγή, να μην την αφήσουμε να κλείσει με όρους λήθης και σιωπής.

Η μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε “Ζακ Κωστόπουλου / Zackie oh” είναι η ελάχιστη πράξη μνήμης και δικαιοσύνης που μπορεί να κάνει το δημοτικό συμβούλιο. Οι πόλεις και οι γειτονιές μας είναι πιο ασφαλείς χωρίς το μίσος, τον ρατσισμό την ομοφοβία και κάθε μορφή κοινωνικών αποκλεισμών.

Η Γλάδστωνος παραμένει ένα ανεπούλωτο τραύμα στο σώμα της πόλης. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, είναι στοιχείο μιας δημοκρατικής πόλης. Το χρωστάμε στην μνήμη του Ζακ, το χρωστάμε για να δείξουμε ότι η Αθήνα δεν έχει καμία ανοχή στο μίσος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ