ΑρχικήΠολιτικήΝάσος Ηλιόπουλος: «Το κουμπί πανικού δεν σε κάνει ούτε αόρατο ούτε αλεξίσφαιρο»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Το κουμπί πανικού δεν σε κάνει ούτε αόρατο ούτε αλεξίσφαιρο»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με τον όρο γυναικοκτονία τόνισε ότι δεν μιλάμε μόνο για έναν ποινικό όρο, είναι ένας όρος που καθορίζει μια ολόκληρη διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στο δικαστήριο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: “Θεωρώ ότι είναι ντροπή και για την κυβέρνηση και για την Ελληνική Αστυνομία να λένε ότι έχουν κάνει το κουμπί πανικού μπροστά σε αυτή την κατάσταση γιατί το κουμπί πανικού δεν σε κάνει ούτε αόρατο ούτε αλεξίσφαιρο τη στιγμή που είναι ο γυναικοκτόνος απέναντί σου. Το κρίσιμο είναι να υπάρχει προστασία και δομές φιλοξενίας. Είναι εντυπωσιακό ότι στο κεφάλι ανθρώπων όπως ο κ. Μηταράκης οι επιλογές είναι 0 ή 1. Δηλαδή ή μια γυναίκα πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα, ζητάει προστασία, της λένε μέσα στο αστυνομικό τμήμα να καλέσει το 100.

“Το 100 απαντάει «δεν είμαστε ταξί» και τη δολοφονούν δηλαδή δεν ασχολείται καθόλου η Αστυνομία. Στην παλέτα αυτών των επιλογών δεν υπάρχει τίποτα στο ενδιάμεσο. Επίσης επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει πυροβολήσει άνθρωπο στο κεφάλι για 20€ βενζίνη”.


Προφανώς η Αστυνομία έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση βίας πολύ περισσότερο ειδικά όταν αναφερόμαστε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προφανώς και όποιος το λεει αυτό είναι απλά ένας προβοκάτορας που προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες, τις δικές του κυβερνητικές ευθύνες αυτή τη στιγμή από την άλλη όμως το να μπαίνει αυτό το δίλημμα στη συγκεκριμενη περίπτωση είναι αδιανόητο. Είναι απλά ο ορισμός του προσπαθώ να αλλάξω το πεδίο της συζήτησης για να μην συζητήσω το πραγματικό πρόβλημα».