Ο Πατέλης, τα ομοφοβικά πρωτοσέλιδα και η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

14 mins read

Στην ελευθερία του τύπου με αφορμή τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας “Μακελειό” αναφέρθηκε ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, με αναρτήσεις του στα social media.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατέλης ανέφερε με τουίτ στα αγγλικά:

“Όσον αφορά εκείνους που πιστεύουν ότι η ελευθερία του Τύπου έχει περιοριστεί στην Ελλάδα, σας παραθέτω μερικά ενδεικτικά πρωτοσέλιδα:

Ας ξεκινήσουμε με αυτό το στολίδι που δημοσιεύτηκε αφότου παραδέχθηκα δημόσια ότι είμαι ομοφυλόφιλος, όντας σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδας”.


Σχολιάζοντας ένα άλλο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο κ. Πατέλης ανέφερε:

“Αυτό κατονομάζει 5+1 ομοφυλόφιλους της κυβέρνησης και ρωτά αν ο πρωθυπουργός αντλεί «πρωκτική ευχαρίστηση»”…

 


Φτιάχνοντας, μάλιστα, ένα κολάζ από τα κατάπτυστα πρωτοσέλιδα που καταπατούν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο κ. Πατέλης σημειώνει:

“Η ίδια εφημερίδα με έχει φιλοξενήσει επτά φορές στο πρωτοσέλιδό της —Έφτιαξα ένα κολάζ σαν τους Gilbert&George για να αποτίσω φόρο τιμής, δεν θα σας κουράσω με όλα τα πρωτοσέλιδα. (Δύο από αυτά λένε ότι διψάω για αίμα)…”

 

Αναδημοσιεύοντας πρωτοσέλιδα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” σχολιάζει:

“Αυτή η εφημερίδα λέει ότι ο ομοφυλόφιλος οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού θα σας κόψει τις συντάξεις… … και ότι ο Πατέλης είναι στην κυβέρνηση, επομένως οι γκέι έχουν τώρα τον έλεγχο της εξουσίας.”

“Αυτό αναφέρει ότι εγώ, ως συνεργάτης του Πρωθυπουργού, είμαι «επενδυτής» για την αγάπη των ομοφυλοφίλων”.

“Αυτή αναφέρει ότι είναι εντάξει να είσαι ομοφυλόφιλος αν είσαι πατριώτης (που προφανώς δεν είμαι)”

“Αυτή λέει ότι είμαι περήφανος που είμαι γκέι, αλλά αγνόησα τη γιορτή του πατέρα”

“Και ενώ γράφονται όλα αυτά, σε αυτό το πρωτοσέλιδο αναφέρεται ότι προσβάλλω τη νεολαία και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού”.

Facebook Comments