Πατέλης: «Στα 33 μου αποδέχθηκα τη σεξουαλική μου ταυτότητα»

8 mins read
Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό του Ant1.
Αναφερόμενος στον σεξουαλικό του προσανατολισμό και την απόφασή του να δηλώσει δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, ο κ. Πατέλης είπε ότι επέλεξε να δημοσιοποιήσει αυτό το κομμάτι της προσωπικής του ζωής διότι δεν ντρέπεται γι’ αυτό και θεωρεί πως είναι πολύ σημαντική η ορατότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Μια κρυφή ζωή, δεν είναι μια πραγματική ζωή”.
“Ο πρωθυπουργός έκανε την αρχή, καθώς έκανε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό, τον κ. Γιατρομανωλάκη και έκανε και την επιτροπή που μελέτησε θεσμικά την επιτροπή ισότητας ΛΟΑΤΚΙ”, συνέχισε ο κ. Πατέλης.

«Στα 33 μου πήγα από το 0 στο 100, το είπα στους γονείς, στους φίλους μου. Στη δικιά μου περίπτωση ήταν ο ίδιος να αποδεχτώ τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Ήμουν καλός μαθητής, τα είχα βάλει όλα σε κουτάκια, θα πάρω το αυτοκίνητο, τη γυναίκα, το εξοχικό, το σκυλί και σε αυτά τα κουτάκια δεν ήταν αυτό. Μέχρι που κατάλαβα ότι στη ζωή για να είσαι ευτυχισμένος πρέπει να αποδεχτείς αυτό που είσαι», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Πατέλης και ανέφερε για τους γονείς του: «Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί».

Facebook Comments