Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο Action24

21 mins read

Επίθεση στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 πραγματοποίησαν γύρω στις 8 το βράδυ περίπου 5 άτομα . Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές και πέτρες με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές στον υαλοπίνακα της εισόδου καθώς και φέιγ βολάν με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Από την αστυνομία έχει γίνει, μέχρι στιγμής, μια προσαγωγή. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού. 
«Η επίθεση εναντίον του Action24 είναι ένα ακόμα χτύπημα εναντίον της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας από τους οπαδούς του καταδικασμένου τρομοκράτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης για την επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού. Και επισημαίνει: «Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Καμία ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκφοβίζεται».
«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 είναι μια απολύτως καταδικαστέα ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στους εργαζόμενους του καναλιού», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Κάθε επίθεση σε Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας #Action24», αναφέρει με ανάρτηση στο twitter ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος για την επίθεση στην τηλεοπτικό σταθμό.


«Η επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Αction24 είναι επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου και κατά της Δημοκρατίας. Οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημ. Κουφοντίνα δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες από κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
«Οι επιθέσεις κατά της Δημοκρατίας συνεχίζονται από τους εχθρούς της. Οι μπογιές τους όμως δεν την λερώνουν. Η ελευθερία του λόγου δεν φιμώνεται», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Η επίθεση εναντίον του @action24_ είναι απολύτως καταδικαστέα. Τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού δεν χωράνε στην Δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.
«Η επίθεση με πέτρες , μολότοφ και τρικάκια υπέρ του  δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα είναι ενέργεια καταδικαστέα , δείγμα φασιστικής αντίληψης και πρακτικής, προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων. Η επίθεση αυτή , δείγμα για το που οδηγεί η στοχοποίηση Μ.Μ.Ε και δημοσιογράφων, είναι τρομοκρατική ενέργεια. Σαν τέτοια και σαν προσπάθεια χτυπήματος της Δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστούν, αφού συλληφθούν οι θρασύδειλοι δράστες που αδιαφόρησαν ακόμα και για τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.
«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού action 24. Ας μιλήσουμε για τους δράστες με το όνομά τους: πρόκειται για νοσταλγούς της τρομοκρατίας, επίδοξους μιμητές αυτών που επί χρόνια δολοφονούσαν εν ψυχρώ ανθρώπους στη μέση του δρόμου. Το περιθώριο προσπαθεί δια του φόβου να καθορίσει τα όριά μας. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον η καταδίκη τέτοιων περιστατικών που επιχειρούν να πλήξουν την ελεύθερη δημοσιογραφία», δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος.

Facebook Comments