Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «ακροδεξιούς θύλακες» αλλά αγχώνεται για τις παρελάσεις

18 mins read

Το λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα: ακροδεξιοί θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν τις παρελάσεις της 25ηςΜαρτίου, για να δείξουν, τάχα, τη λαϊκή αντίθεση στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Οργανωμένοι ακροδεξιοί θύλακες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου μια ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων», είπε, νωρίτερα, στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας, δε, λόγο και για κανάλια που προγραμματίζουν να καλύψουν «δήθεν φαινόμενα λαϊκής αγανάκτησης» σε κάποιες πόλεις. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο twitter ότι ακροδεξιοί κύκλοι οργανώνουν δήθεν «αυθόρμητα» επεισόδια, για να αμαυρώσουν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου».

Η αλήθεια, πάντως, είναι λίγο διαφορετική, γι’ αυτό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν προκαταβολικά να μιλήσουν για «ακροδεξιούς» που ετοιμάζουν προβοκάτσιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη Στερεά Ελλάδα και πάνω πιέζεται ιδιαίτερα δημοσκοπικά, καθώς οι πολίτες δεν καταπίνουν εύκολα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπου πηγαίνουν, δε, κυβερνητικά στελέχη στη Βόρεια Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωπα με μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδοκιμασίες από πολίτες, τους οποίους δεν μπορεί κανείς εύκολα να αποδώσει στη Χρυσή Αυγή ή σε «εθνικιστικούς κύκλους», όσο και αν προσπαθεί. Οι παρελάσεις, δε, είναι επίφοβες: θα είναι η πρώτη εθνική επέτειος μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οπότε εκτιμάται ότι πολλοί πολίτες θα δείξουν εμπράκτως την αγανάκτησή τους στα παριστάμενα κυβερνητικά στελέχη. 

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που η ΕΛ.ΑΣ., με εσωτερικό της σημείωμα, κάνει ιδιαίτερο σχεδιασμό για τη Δευτέρα, με έμφαση σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπου άλλοτε οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ασθενέστερες. Ο σχεδιασμός αφορά τόσο πόλεις, όπου γίνονται μαθητικές παρελάσεις, όσο και πόλεις, όπου γίνονται και στρατιωτικές παρελάσεις, πέραν του Συντάγματος, όπου τα μέτρα ασφαλείας διαχρονικά είναι αυξημένα. 

Στη ΝΔ, δε, παρακολουθούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να «ρίξει» σε «ακροδεξιούς κύκλους» τις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ, από τα στοιχεία των κυλιόμενων μετρήσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει καλά τη δεινή θέση, στην οποία βρίσκεται το κυβερνών κόμμα από την κεντρική Ελλάδα και πάνω. Γι’ αυτό και μιλούν για «φρουρούμενες περιοδείες» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για αίθουσες εκδηλώσεων που έχουν περισσότερους αστυνομικούς που συνοδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη σε σχέση με πολίτες που πηγαίνουν για να τους ακούσουν. 

Όπως και να έχει… Δευτέρα κοντή γιορτή. Η μέρα αυτή θα είναι crash test για τα κυβερνητικά στελέχη, διότι, σε περίπτωση διευρυμένων αντιδράσεων, θα είναι πολύ δύσκολο αυτές να «μακιγιαριστούν» ως «ακροδεξιές προβοκάτσιες».

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments