Όταν στο Υπ. Εργασίας είχε χτυπήσει «συναγερμός» για τον μισθό του Φουρθιώτη

12 mins read

Τον Δεκέμβριο του 2020 αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαν εντοπίσει δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα «Συν – Εργασία», καθώς είχαν εντοπιστεί δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς ακόμη και της τάξεως των 60.000 ή και των 80.000 ευρώ. Στόχος των επιτήδειων ήταν προφανώς να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις.

Το πρόγραμμα επιδοτούσε το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας προώθησε ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μπήκε ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού (6.500 ευρώ) που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία. 

Στις 21 Ιανουαρίου του 2021 ρεπορτάζ που έκανε το γύρο του διαδικτύου ενέπλεκε τον Μένιο Φουρθιώτη σε μια απάτη που φέρεται να επιχείρησε, εκμεταλλευόμενος τα κενά στο Πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Όπως σημείωνε το ρεπορτάζ, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποκάλυψαν έπειτα από σχετική τους έρευνα, ότι ο Φουρθιώτης δήλωνε υπέρογκους μισθούς στο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, προκειμένου να πληρωθεί ποσά «μαμούθ» από το Δημόσιο.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ο Φουρθιώτης αμοιβόταν με 1.000 ευρώ μεικτά τον Μάιο του 2020 με σύμβαση εργασίας σε δύο εταιρείες παραγωγής. Εντελώς ξαφνικά εμφανίζεται λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και εν μέσω πανδημίας να έχει αποδοχές της τάξης των 80.000 ευρώ, οι οποίες εκτοξεύτηκαν τελικά στις 340.000 ευρώ τον Οκτώβριο.

Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε Υπουργός Εργασίας είχε αναφέρει σε συνεντεύξεις του, χωρίς να πει ονόματα, ότι κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα Συν-εργασία, αλλά εντοπίστηκαν από το σύστημα και δεν αποδόθηκαν τα ποσά.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Αυγή, Documento

Facebook Comments

Τελευταία Νέα