Ουσιαστικό σχόλιο πρώην Υπουργού Οικονομικών για την περιουσία Τράγκα

9 mins read

Με μια ανάρτηση στο twitter, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζει την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που άφησε άφωνος πολλούς, κυρίως για τα δεκάδες ακίνητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έγραψε:

«Με ξεπερνά το γεγονός ότι συζητάμε για το πως θα μοιραστεί η περιουσία στους κληρονόμους ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη δεσμευθεί όσο διαρκεί η απαραίτητη εισαγγελική έρευνα».

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στο Πρώτο Θέμα, ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, και στον γιο του Φρέντι το 23%.

Ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς. Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία 30.000 ευρώ, ενώ 50.000 ευρώ πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του, ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Facebook Comments