Π. Γερουλάνος: «Δεν πήρα πρόσκληση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά λογικά είμαι καλεσμένος»

15 mins read

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming, όπου μίλησε για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται το προσεχές σαββατοκύριακο.

Αρχικά, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «Εξελίσσεται σε ένα συνέδριο – παρωδία, με ένα μόνο σκοπό, την επιμήκυνση της θητείας της κ. Γεννηματά στην ηγεσία» και πρόσθεσε «το να κάνεις ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους και με μόνο ζητούμενο την απόφαση επιμήκυνσης της θητείας της ηγεσίας, στέλνεις λάθος μήνυμα στους πολίτες».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «Ένα δημοκρατικό συνέδριο θα πρέπει να έχει τρεις στόχους: α) τις θέσεις προτάσεις, β) την στρατηγική και γ) το καταστατικό» και συμπλήρωσε «αντιθέτως διοργανώνεται ένα συνέδριο όπου φιμώνεται η άλλη πλευρά».

Ακόμη, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε πως «πριν δύο χρόνια η κ. Γεννηματά ακολούθησε μια στρατηγική με άνοιγμα προς προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, αλλά αυτό εγχείρημα απέτυχε».

Ερωτηθείς για το αν ζητάει «επιστροφή» στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε «Δεν ζητάω επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πριν αλλάξεις τα σύμβολα σου, πρέπει να εξηγήσεις στους πολίτες ποια είναι η στρατηγική σου και ποιο θα είναι το πολιτικό προσωπικό».

Αναφορικά με τις αιχμές από την Χ. Τρικούπη πως δεν έχει κατατεθεί άλλη ατζέντα, ο κ. Γερουλάνος είπε πως «Εγώ έχω καταθέσει πλατφόρμα, αλλά δεν συζητήθηκε. Συνεπώς τα λόγια περί πλατφόρμας είναι ‘’κούφια’’».

Ρωτήθηκε για το αν θα πάει στο συνέδριο, υποστηρίζοντας ότι «Δεν έχω λάβει επίσημα πρόσκληση για να πάω στο συνέδριο, αλλά λογικά είμαι καλεσμένος γιατί είμαι και μέλος της ΚΟΕΣ. Αλλά θα πάω στο συνέδριο».

Ο κ. Γερουλάνος κλήθηκε να σχολιάσει την σχέση με την κ. Γεννηματά, επισημαίνοντας πως δεν εμπλέκει τις προσωπικές σχέσεις με την πολιτική διαφωνία.

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για την σχέση του με τον Ν. Κοτζιά, καθώς παρέστη πρόσφατα ως ομιλητής σε εκδήλωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, λέγοντας «Πρώτον, με τον Ν. Κοτζιά είμαι φίλος. Δεύτερον, με στήριξε στις δημοτικές εκλογές και, τρίτον, άνοιξε μια συζήτηση, όπου δεν χάνεις την ευκαιρία να πεις στους συριζαίους τι έκαναν λάθος κατά την περίοδο της κυβέρνησης τους».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να συμπράξει με τον κ. Κοτζιά, σχολίασε πως «θα μπορούσα να συμπράξω με οποιονδήποτε, πάνω σε συγκεκριμένη πλατφόρμα».

Facebook Comments