Ποιο κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ο αδελφός της Νάντιας Κοντογεώργη

13 mins read

Ο νέος, αναβαθμισμένος γενικός γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στους γνωρίζοντες τα του Μεγάρου Μαξίμου.

Άλλωστε, μέχρι πρότινος ήταν παρεμφερής ο ρόλος του, ως γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Αυτό που δεν είναι ίσως ευρέως γνωστό είναι ότι πρόκειται για τον αδελφό της γνωστής ηθοποιού, Νάντιας Κοντογεώργη, η οποία αυτό το διάστημα παρουσιάζει την εκπομπή «Φλερτ» στην κρατική τηλεόραση.

Τα δύο αδέλφια είναι πολύ αγαπημένα και η Νάντια έχει μεγάλη αδυναμία στο ανίψι της, το μικρό παιδάκι του Θανάση.

Το πλούσιο βιογραφικό του

Ο Θανάσης Κοντογεώργης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Harvard (Master in Public Policy- Harvard Kennedy School of Government) των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας εκπροσωπώντας επιχειρήσεις, κοινωφελείς οργανισμούς, συνδέσμους επιχειρήσεων και ιδιώτες. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α. Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Επίσης, συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου που οδήγησε στην επιτυχημένη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2014 και εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις τεχνικές/νομικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Facebook Comments