Ποιοι και γιατί στοχεύουν τον Πιερρακάκη

10 mins read

Η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», αποκαλύπτει τον πολιτικό στόχο που έχουν οι τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποκλοπών.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Παπαντωνίου:

Μπορεί η αντιπολίτευση να εκφυλίσει το θέμα των υποκλοπών και από σοβαρό να το πάει σ’ ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση θα απαντάει με ευκολία; ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες κάνουν τέτοιες φιλότιμες προσπάθειες, επιχειρώντας να βρουν θησαυρούς που είναι μόνον άνθρακες. Αρχικά, η αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κονδύλια για να αγοράσει το Predator, για να πάρει αναλυτική απάντηση από Πιερρακάκη – Σταϊκούρα, πως αναφέρεται σ’ ένα έργο για το οποίο δεν έχει καν υπάρξει… ανάδοχος. Τη σκυτάλη πήρε το ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε την ανυπαρξία ηλεκτρονικού αρχείου διατάξεων για τις παρακολουθήσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Η απάντηση των Πιερρακάκη – Τσιάρα αυτή τη φορά ήταν πως η ΚΥΑ, που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν αφορά την ΕΥΠ, αλλά εισαγγελικές διατάξεις που εκδίδονται από εισαγγελικούς λειτουργούς των κατά τόπους αρμοδίων δικαστηρίων της χώρας, πλην του εισαγγελικού λειτουργού της ΕΥΠ.

Οι τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πλην της προχειρότητας με την οποία συντάχθηκαν, «κρύβουν» και έναν πολιτικό στόχο. Η μάχη για το πολιτικό κέντρο είναι σε πλήρη εξέλιξη και, προφανώς, θεωρούν ότι στοχεύοντας τον Πιερρακάκη, έναν κεντρώο πολιτικό με μεγάλη απήχηση, θα καταφέρουν να εισχωρήσουν περισσότερο στον χώρο. Οταν, όμως, η προσπάθεια δεν έχει υπόβαθρο, τα αποτελέσματα είναι τα αντίθετα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα