Ποιος πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

9 mins read

Η κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει την Παρασκευή, (ανοίγει ουσιαστικά το συνέδριο), το οποίο θα έχει πολύ έντονο προγραμματικό χαρακτήρα, καθώς θα υπάρχουν πολλές ενότητες. Θα γίνουν συζητήσεις για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και την ενεργειακή κρίση.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέλουν να δώσουν και ευρωπαϊκό αέρα στο συνέδριο και γι’ αυτό το λόγο θα δούμε κορυφαία ονόματα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από τις επαφές που έχει χτίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Ευρωβουλή. Ένα απ’ αυτά τα πρόσωπα είναι και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Ο Λέτα ήταν «παρών» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έστειλε βίντεο-μηνυμα. Ο Πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πολιτική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι μια κοινή μάχη για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης σε μια δραματική στιγμή της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Τόνισε την ανάγκη για μια Ευρώπη της Ειρήνης, ενώ μίλησε και για τους κοινούς αγώνες των προηγούμενων χρόνων λέγοντας χαρακτηριστικά «τα χρόνια που αφήσαμε πίσω μας αγωνιστήκαμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη, αγωνιστήκαμε εκκινώντας από δυο χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία, που έζησαν με διαφορετικό τρόπο, αλλά με την ίδια ένταση, στιγμές μιας τεράστιας κρίσης και μεγάλων δυσκολιών. Αγωνιστήκαμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Facebook Comments