ΑρχικήΠαραπολιτικάΡάνια Τζίμα: «Δεν θα τους κάνω τη χάρη!»

Ράνια Τζίμα: «Δεν θα τους κάνω τη χάρη!»

Η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα σε συνέντευξή της στο περιοδικό Bazaar, μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργεί στη δουλειά της ο γάμος της με τον Γαβριήλ  Σακελλαρίδη.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega είπε συγκεκριμένα: «Δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Ο Γαβριήλ έχει κάνει περισσότερη υπομονή από εμένα σε αυτό, αλλά και εγώ πολλές φορές προβληματίστηκα για το ότι μπορεί κάποιοι να σκέφτονται “αυτά τα λέει γιατί είναι η γυναίκα του Σακελλαρίδη”. Από ένα σημείο και πέρα απλά απαγόρευσα στον εαυτό μου να το σκέφτεται. Είπα ότι, αν αρχίσω να αυτολογοκρίνομαι, θα έχω κάνει τη χάρη σε ένα πολύ στρεβλό κομμάτι της κοινωνίας».

Και συνέχισε:

«Από τη μία αναρωτιέμαι πως θα βρω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω και, από την άλλη, σκέφτομαι ότι δεν θα κάνω σε κανέναν την χάρη. Όποια γυναίκα δημοσιογράφος έχει σχέση με έναν άντρα πολιτικό πρέπει να αφήνει τη δουλειά της; Δεν ξέρω. Ας το συζητήσουμε λίγο… Γιατί να μην είναι ο άντρας που θα κάνει αυτή την επιλογή; Έχω την ευθύνη να το διεκδικήσω αυτό ως γυναίκα και για τις άλλες γυναίκες. Θυμάμαι ένα περιστατικό από τα χρόνια που ήμουν πολιτική ρεπόρτερ. Μια μέρα κάλυπτα κάποια συνεδρίαση στη Βουλή. Μία συνεδρίαση είχε κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα. Η κόρη μου ήταν πολύ μικρότερη τότε και ένας αστυνομικός της ασφάλειας που με γνώρισε με είδε και με φώναξε από την άκρη του διαδρόμου. “Τι ώρα είναι αυτή; Γιατί δεν είσαι σπίτι, στο παιδί;” Και εγώ, επίτηδες, επίσης από μακριά και στην ίδια ένταση για να ακουστεί, του απάντησα: “Και ο Γαβριήλ είναι πάνω. Γιατί δε ρωτάς κι εκείνον;”».