ΑρχικήΠαραπολιτικάΣακελλαροπούλου: «Εάν κάποιοι προσβάλλονται, επειδή μια άλλη ομάδα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα...

Σακελλαροπούλου: «Εάν κάποιοι προσβάλλονται, επειδή μια άλλη ομάδα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με εκείνους, κάτι πάει λάθος»

Στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου, η προστασία των Δικαιωμάτων αλλά και η καθημερινότητα αποτελούν τους δείκτες της ποιότητας, που έχει η Δημοκρατία σε μια χώρα», τόνισε.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπήρξαν ανάφερε ότι ποτέ δεν έκρυψε την ευαισθησία της για τα δικαιώματα επισημαίνοντας ότι μια Δημοκρατία πρέπει να εξασφαλίζει την καθολικότητα τέτοιων δικαιωμάτων.

«Εάν κάποιοι προσβάλλονται, επειδή μια άλλη ομάδα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με εκείνους, κάτι πάει λάθος». Κατά την άποψη της η εκπαίδευση και η επαφή με το εξωτερικό μέσω των ταξιδιών, μπορούν να συμβάλουν σταδιακά στην άμβλυνση τέτοιων αντιλήψεων.

Σχετικά με την έμφυλη ισότητα στην Ελλάδα η κ. Σακελλαροπούλου υπενθύμισε τα βήματα που έχουν γίνει στη χώρα μας αρχής γενομένης από το 1952, όταν οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου. «Όταν ένας άνδρας φωνάζει, είναι δυναμικός, όταν μια γυναίκα φωνάζει, είναι υστερική» είπε ενδεικτικά. «Τώρα το δικαστικό σώμα γυναικοκρατείται» ανέφερε, σημειώνοντας ότι πλέον έχει αναδειχθεί η ανάγκη ποσόστωσης για την αποκατάσταση της ισόρροπης εκπροσώπησης των δύο φύλων στον κλάδο. «Η ισορροπία έρχεται πάντοτε σιγά σιγά».

Σε θέματα κοινωνικής πολιτικής η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «αν πιστεύεις στην συμπερίληψη, πρέπει να μεριμνάς για να μην υπάρχουν αόρατοι πολίτες».